Unelmista totta
Signmark keikkailee nykyisin paljon ulkomailla.

Signmark keikkailee nykyisin paljon ulkomailla.

Unelmista totta

Ammattikorkeakoulussa lehtorina työskennellyt Marko Vuoriheimo eli Signmark ei ole opettanut enää moneen vuoteen. Hänen kalenterinsa täytyy keikoista. Signmark on rap-artisti.

– Keikkailemisen lisäksi käyn luennoimassa firmoissa, järjestöissä ja kouluissa siitä, miten mahdottomasta voi tulla mahdollista. Ideana on kannustaa ihmisiä toteuttamaan omia unelmiaan, Signmark kertoo.

Signmark on räppärinä poikkeus, sillä hän esiintyy viittoen. Hän on ollut syntymästään saakka kuuro.

– Musiikki on minulle nautinto ja elämäntapa. Olen rakastanut musiikkia läpi elämäni, ja lyriikoissa voin tuoda omia ajatuksiani ja kokemuksiani esille. Nautin tästä työstä, josta olen haaveillut pikkupojasta lähtien.

Yhden aistin puuttuessa toiset korostuvat. Signmarkin tuntoaisti on herkempi kuin kuulevilla. Hän tuntee musiikin kehossaan.

– Värinät ja iskut ovat musiikissa minulle tärkeimmät elementit, koska tunnen rytmin niistä.

Keväällä 2014 julkaistu Signmarkin kolmas albumi on nimeltään Silent Shout, jolla hän viittoo kansainvälisellä, kiinalaisella ja amerikkalaisella viittomakielellä.

– Uudella levyllä on menevämpi meininki kuin aiemmilla. Otimme hip hop -biiseihin mukaan vivahteita popista ja rokista.

Levyllä soittavat rumpalisti Iggor Cavalera ja viulisti Elisa Järvelä. Featuring-artisteina esiintyvät muun muassa Laura Voutilainen, Adam Tensta ja Gary Revel Jr. Dvd:llä lauluja viittoo myös presidentti Tarja Halonen ja moni muu julkisuudesta tuttu.

Suurin osa Signmarkin keikoista on nykyisin ulkomailla. Hän on esiintynyt 39 maassa, viimeksi heinäkuussa New Yorkissa YK:n päämajassa. Keväällä hänen keikallaan fiilisteli 15 000 kiinalaista.

NÄIN SIGNMARK VIITTOO SILENT SHOUT -DVD:LLÄ: ”Now is the time / now is the time / now is the time / impossible is my thing.”
 

Jaa tämä artikkeli: