null Uskonnolliset ihmiset elävät pidempään kuin uskonnottomat, kertoo tuore tutkimus

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan uskonnolliset ihmiset elävät pidempään kuin uskonnottomat. Kuvan miehellä ei ole tekemistä tutkimuksen kanssa.

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan uskonnolliset ihmiset elävät pidempään kuin uskonnottomat. Kuvan miehellä ei ole tekemistä tutkimuksen kanssa.

Uskonnolliset ihmiset elävät pidempään kuin uskonnottomat, kertoo tuore tutkimus

Ohion yliopiston tutkijoiden mukaan uskonnolliseksi itsensä määrittelevät ihmiset elävät keskimäärin viisi ja puoli vuotta uskonnottomia pidempään.

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan uskonnolliset ihmiset elävät keskimäärin viisi ja puoli vuotta pidempään kuin uskonnottomat.

Ohion yliopiston tutkijat analysoivat yli tuhannen maallisen tomumajansa jättäneen yhdysvaltalaisen elämäntapoja. Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka olivat määritelleet itsensä uskonnollisiksi, elivät keskimäärin 5,64 vuotta muita pidempään. Kun tuloksista rajattiin pois avioliiton elinvuosia lisäävä vaikutus, uskonnolliset ihmiset elivät yhä keskimäärin 3,82 vuotta muita pidempään.

Tutkijat arvioivat, että uskonnollisten ihmisten pidempi elinikä voi johtua muun muassa uskontoon liittyvästä sosiaalisesta aktiivisuudesta, uskonnonharjoituksen stressiä vähentävästä vaikutuksesta ja siitä, että uskonnolliset ihmiset pidättäytyvät muita enemmän alkoholin ja huumeiden käytöstä.

Tutkimuksen julkaisi Social Psychological and Personality Science ja siitä uutisoi Independent.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: