null Vantaalaiset lähetystyöntekijät sovinnon asialla Jerusalemissa

Ajankohtaista

Vantaalaiset lähetystyöntekijät sovinnon asialla Jerusalemissa

– Ilman toivoa ei ole mitään, sanovat Jerusalemissa työskentelevät vantaalaiset lähetystyöntekijät Maria ja Seppo Paulasaari.

https://www.youtube.com/watch?v=8uDmc_VCSHc

Vantaalaiset lähetystyöntekijät Maria ja Seppo Paulasaari vastaavat Jerusalemissa toimivan Suomen Lähetysseuran Shalhevetyah-keskuksen toiminnasta. Arvokkaalla paikalla Jerusalemin keskustassa sijaitsevat rakennukset ovat kohtaamispaikka hyvin monenlaisille ihmisille.

– Eri yhteiskunta-, uskonto ja kulttuuritaustoista tulevat ihmiset voivat tavata täällä ja jakaa kokemuksiaan väkivallattomassa ja rauhaa rakentavassa ympäristössä, kuulla ja tulla kuulluksi. Rohkaisemme kohtaamiseen sekä pelon ja vihan mielikuvista luopumiseen. Ilman toivoa meille ei ole mitään, sillä toivottomuus on näköalatonta, Paulasaaret sanovat kommenttinaan Israelin ja palestiinalaisten tilanteeseen.

Lähetysseuran 1950-luvulta asti omistamalla keskuksella on monenlaisia tehtäviä evankeliumin julistuksesta diakoniatyöhön, paikallisten kristittyjen vahvistamisesta uskontojen väliseen vuoropuheluun. Keskuksella kokoontuu erilaisia etnisiä seurakuntia ja siellä käytetään kolmeatoista eri kieltä. Keskuksessa käy myös paljon suomalaisia.

Maria ja Seppo Paulasaari ovat Vantaan Hakunilan seurakunnan nimikkolähettejä ja heillä on koti Kartanonkoskella Vantaalla. Maria Paulasaari on saanut lähetyskipinänsä Hakunilan seurakunnan nuorisotyöstä.

Maria Paulasaari toimii keskuksen toiminnanjohtajana ja tekee diakoniatyötä erityisesti vammaisten, pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja vierastyöläisten parissa. Pastori Seppo Paulasaari toimii keskuksen isäntänä.

Israel on heidän toinen lähetysmaansa, siellä he ovat olleet nyt kolmen vuoden ajan. Aikaisemmin he olivat 12 vuotta Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen työssä Japanissa.

– Israel ja Japani ovat kuin eri planeetoilta. Japanissa kohteliaisuus oli läsnä kaikessa. Lähi-idässä käyttäytyminen on erilaista, mutta olemme täälläkin kuin kotonamme, Paulasaaret kertovat.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.