null Vantaan seurakunnat luopuu Holman kurssikeskuksen korjauksesta

Vantaan seurakunnat luopuu Holman kurssikeskuksen korjauksesta

Kirkkovaltuusto haluaa vielä lisätietoa ennen kuin se päättää, jatketaanko Holmassa leiritoimintaa. Molemmat kurssikeskukset on jo ulkoistettu.

Vantaan seurakunnissa luovutaan Nurmijärven Klaukkalassa sijaitsevan Holman kurssikeskuksen peruskorjausaikeista, joiden tarkoituksena oli saada kurssikeskus jälleen toimintakuntoon.

Kurssikeskuksen rakennukset eivät enää vastaa kurssien ja leirien tarpeita. Vantaan seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston päätöksen taustalla on laaja kartoitus kurssikeskuksen kunnosta, remonttitarpeista ja tulevaisuuden näkymistä. Peruskorjauksilla ei välttämättä voida taata kurssikeskuksen käytettävyyttä, minkä vuoksi tarvitaan jatkoselvityksiä.

Yhteinen kirkkovaltuusto ei kuitenkaan vielä ollut valmis tekemään päätöstä seurakuntien toiminnan lopettamisesta. Kirkkovaltuutettu Tiina Tuomelan esityksestä päätettiin, että asiaan palataan vasta jatkoselvitysten jälkeen.

Jatkossa selvitetään mahdollisia yhteistyökumppaneita ja alueen kehittämistä kaavallisesti. Päätöksen perusteena nähtiin, että peruskorjaukseen vaadittavia resursseja voidaan jatkossa paremmin kohdentaa seurakuntien muihin kiinteistöihin, jotka kaipaavat kipeämmin korjausta ja parannusta.

Jatkoselvitykset pyritään saamaan valmiiksi vuoden 2018 loppuun mennessä.

Leiritoiminta Holmassa jatkuu normaalisti. Tosin nyt jo noin puolet Vantaan seurakuntien rippikouluista pidetään muissa kuin omissa kurssikeskuksissa.

Vantaan seurakunnat on jo ulkoistanut molempien kurssikeskustensa eli Holman ja Helsingin Karhusaaressa sijaitsevan Kuntokallion toiminnat. Nykyinen sopimus Fazerin kanssa on voimassa kevääseen 2019 asti.

Vantaan seurakunnat aikoo luopua Kuntokalliosta ja haluaisi, että alueelle rakennettaisiin asuntoja. Östersundomin yleiskaava on kiinteistöjohtaja Sari Turusen mukaan parhaillaan nähtävänä.

Karhusaaren asemakaavoitus odottaa yleiskaavan valmistumista. Yleiskaavan tekemistä ovat hidastaneet alueen luontoarvot, joten kaavatyö saattaa kestää vielä pitkään.

– Kurssikeskuspalvelumme on kuitenkin ulkoistettu pysyvästi eli niihin ei missään vaiheessa ole tarkoitus rekrytoida uutta henkilökuntaa. Ei, vaikka jatkoselvityksissä päädyttäisiinkin johonkin ratkaisuun Holman säilyttämiseksi. Kuntokalliosta luopumisesta on jo tehty päätös, toteaa Turunen.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: