null Vantaan seurakunnat palkitsi nikkaristit vuoden vapaaehtoisina

Pauli ja Leena Maarni tekevät nikkaristikeikkoja usein yhdessä.

Pauli ja Leena Maarni tekevät nikkaristikeikkoja usein yhdessä.

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat palkitsi nikkaristit vuoden vapaaehtoisina

Vapaaehtoiset nikkaristit ovat kymmenen vuoden ajan auttaneet muun muassa liikuntarajoitteisia kotitalouksien pienissä kunnostustöissä.

Vantaan seurakunnat on valinnut vuoden 2017 vapaaehtoisteoksi nikkaristitoiminnan. Nikkaristit ovat seurakuntien vapaaehtoisia, jotka auttavat esimerkiksi liikuntarajoitteisia ja vanhuksia tekemällä pieniä kotitalouksien huolto-, ylläpito- ja kunnostustöitä. Apua voi pyytää esimerkiksi palovaroittimen asentamiseen, taulun ripustamiseen tai pihan haravointiin. Apu on maksutonta.

– Vantaa on Suomen nopeimmin ikääntyvä kaupunki. Yhä useammat vanhukset asuvat kodeissaan yksin. Nikkaristin vierailu kodissa on odotettu hetki. Pienimuotoisen avun antamisen lisäksi liki yhtä tärkeää on kohtaaminen ja päivän kuulumisten vaihtaminen, perusteluissa sanotaan.

Nikkaristitoiminta alkoi vuonna 2007, ja nikkaristeja on tällä hetkellä noin sata. Palkintoperusteissa todetaan myös, että nikkaristitoiminta on vapaaehtoistyötä, joka vetoaa etenkin miehiin.

– Kyllä ihmiset on todella kiitollisia olleet ja ihmettelevät, että tämmöistä teette ja ilmaiseksi. Ihmisten kiitollisuus ja tunne, että on voinut auttaa, on nikkaristitoiminnassa se juttu, kertoo nikkaristi Pauli Maarni.

Korjaus: Jutussa sanottiin aiemmin virheellisesti, että nikkaristitoiminta olisi vain Vantaankosken seurakunnan alueen toimintaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Harras hetki: Pauli Maarni oli mukana saattamassa tuntematonta vainajaa hautaan

Hengellisyys

Arkun kantaminen on ollut mieleenpainuvin tehtävä, johon Pauli Maarni on seurakunnan vapaaehtoisena päässyt.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.