Vantaan seurakunnilla valmius avustaa vastaanottokeskusta
Pitkä tie. Äiti taivaltaa lastensa kanssa kohti Serbian ja Unkarin rajaa. Kuva: AP/Lehtikuva

Pitkä tie. Äiti taivaltaa lastensa kanssa kohti Serbian ja Unkarin rajaa. Kuva: AP/Lehtikuva

Vantaan seurakunnilla valmius avustaa vastaanottokeskusta

Auttamistapoja voi olla monia, kun tarve selviää.

Vantaan kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana, että kaupunki suhtautuu myönteisesti turvapaikanhakijoiden vastaanottoon ja tukee maahanmuuttovirastoa tilojen etsimisessä vastaanottokeskukselle. Vantaan seurakunnat puolestaan valmistautuu tukemaan turvapaikanhakijoita yhteistyössä kaupungin kanssa.

– Olemme mukana työryhmässä, jonka kaupunki perustaa koordinoimaan pakolaisten avustustoimintaa. Vantaan kaupungin perhepalveluiden johtaja Maritta Pesonen kutsuu ryhmän koolle lähiaikoina. Tarkoitus on, että vastaamme yhdessä juuri siihen, mitä oikeasti tarvitaan, kertoo Vantaan seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja Pontus Salmi.

Seurakunnissa ollaan valmiina toimimaan nopeasti. Mahdollisia keinoja ovat esimerkiksi ystäväpalvelu, erilaiset vaate- ja tavarakeräykset ja tarvittaessa myös tilojen tarjoaminen turvapaikanhakijoiden käyttöön.

– Meillä on muutamia asuntoja, joita voisi ohjata tähän tarkoitukseen. Ehkä myös kurssikeskuksia voi hyödyntää. Mutta katsotaan ensin, onko sille tarvetta, Salmi selvittää.

Lipaskeräys käynnissä Vantaalla

Vantaan seurakunnat on jo käynnistänyt lipaskeräyksen, jolla kerätään varoja Euroopan pakolaistilanteen helpottamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta. Ulkomaanapu tarjoaa hätäapua Euroopan pakolaiskriisiin Unkarin, Serbian ja Kreikan alueella.

– Lipaskerääjiä liikkuu niin kaduilla kuin sovituissa kauppakeskuksissa. Kerääjäksi halukkaat vapaaehtoiset voivat ottaa yhteyttä seurakuntien kirkkoherranvirastoihin, Salmi vinkkaa.

Tiedot eri puolilta Vantaata kertovat, että ihmisillä on halu auttaa ja keräykseen on suhtauduttu myönteisesti. Monissa seurakunnissa kerättiin sunnuntaina myös kolehti tai kirkkokahvikeräys pakolaisten auttamiseksi.

Jaa tämä artikkeli: