null Vantaan seurakuntien kurssikeskukseen tulee ryhmäkoti pakolaislapsille

Kuntokallion kurssikeskuksen majoitustaloon on tarkoitus sijoittaa pakolaislapsia. Kuva: Marianna Siitonen.

Kuntokallion kurssikeskuksen majoitustaloon on tarkoitus sijoittaa pakolaislapsia. Kuva: Marianna Siitonen.

Vantaan seurakuntien kurssikeskukseen tulee ryhmäkoti pakolaislapsille

Suomeen on saapunut jo yli tuhat yksin saapunutta lasta ja nuorta.

 

Vantaan seurakunnat vuokraa Helsingin Karhusaaressa sijaitsevan Kuntokallion kurssikeskuksen majoitustalon pakolaislasten käyttöön. Rakennukseen on tulossa 20–25 yksin Suomeen saapunutta alaikäistä turvapaikanhakijaa.

 

Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa tehdyn vuokrasopimuksen tiistaina 7.10. Rakennusta tarvitaan pakolaislasten pitkäaikaiseen majoitukseen.
Alle 15-vuotiaille lapsille suunnatun ryhmäkodin perustaminen vaatii vielä Maahanmuuttoviraston päätöksen. Kun päätös on tehty, majoitustalo voidaan ottaa käyttöön 2–4 viikon kuluessa siitä.

– Meillä on Helsingissä ja Espoossa jo kolme paikkaa nuorille, mutta Kuntokallioon sijoitetaan nimenomaan lapsia. Alue on rauhallinen ja kuitenkin lähellä palveluja, kuten koulua, kertoo Helsingin diakonissalaitoksen diakoniajohtaja Jarmo Kökkö.

 

Suomeen on saapunut jo yli tuhat yksin saapunutta lasta ja nuorta. Kuntokalliossa lapsille pystytään antamaan lastensuojelulain edellyttämää monipuolista tukea. Henkilökuntaa on tulossa yli 20. Heistä osa löytyy Diakonissalaitoksen nykyisistä työntekijöistä, mutta Kökön mukaan myös uusia tarvitaan.

– Meillä on yli sadan vuoden kokemus lastensuojelusta. Vantaan seurakunnat on meille luonteva yhteistyökumppani. Olemme tutustuneet Kuntokallioon ja alueeseen ja tila sopii tarkoitukseen erinomaisesti, selvittää Kökkö.

 

Kurssikeskuksen majoituskapasiteetista ryhmäkoti vie vain osan, joten kurssikeskuksen toiminta voi muuten jatkua normaalisti.
 

Jaa tämä artikkeli: