Vapaaehtoistoiminnan messuilta löytyy ahaa-elämyksiä ja satoja tehtäviä
Katri Kulmala aloitti työt Mikaelin seurakunnassa tänä syksynä.

Katri Kulmala aloitti työt Mikaelin seurakunnassa tänä syksynä.

Vapaaehtoistoiminnan messuilta löytyy ahaa-elämyksiä ja satoja tehtäviä

Vapaaehtoistyön koordinaattori Katri Kulmala, mitä tapahtuu Vapaaehtoistoiminnan messuilla lauantaina 2.12.?

– Vanhalla Ylioppilastalolla lähes 80 eri toimijaa esittelee vapaaehtoistyön mahdollisuuksia. Pääjärjestäjä on Kansalaisareena. Seurakunnilla on monenlaisia tehtäviä tarjolla.

Millaisia tehtäviä esittelet messuilla?

– Meillä Mikaelin seurakunnassa alkoi nyt "automiestoiminta" tunnuksella Aja iäkkään iloksi. Vapaaehtoiset autoilevat ihmiset tarjoutuvat kuljettamaan yksinäisiä vanhuksia näiden toivomaan paikkaan. Esimerkiksi eräs 90-vuotias rouva pääsi autokyydillä kirkolle ikäihmisten syntymäpäiville.

– Etsin myös työparia yksinäisten ikäihmisten Ystäväpiiri-toimintaan. Vedin tällaisen 12 kerran ystäväpiirin aikaisemmassa työpaikassani Huittisten kaupungin vanhustyössä. Piiriläiset ystävystyivät oikeasti, ja piiri jatkaa edelleen itsenäisesti tapaamisiaan.

Kenelle suosittelet messuja?

– Ihan kaikille! Jo mukana oleville, lähtemistä harkitseville, myös niille jotka eivät ole harkinneet. Messuilla voi tulla ahaa-elämyksiä. Tutkimusten mukaan on valtavasti ihmisiä, jotka haluaisivat tehdä vapaaehtoistyötä, mutta eivät tiedä, mitä ja missä.

Kuinka pitkäksi aikaa kiireisen, mutta auttamishaluisen ihmisen on sitouduttava vapaaehtoistehtävään?

– Sitoutuminen ei ole määräävä tekijä. Yhä enemmän on menty pop up -tyyppiseen auttamiseen, esimerkiksi muutaman kuukauden panos Yhteisvastuukeräyksen eteen. Omat voimavarat ja osaaminen sekä oma kalenteri ovat tärkein asia, josta lähdetään liikkeelle uuden vapaaehtoisen kanssa.

Puolet työajastasi kehität seurakuntayhtymän vapaaehtoistoimintaa. Mitä siinä on meneillään?

– Yhtenä tehtävänä on vapaaehtoistyo.fi-sivuston kehittäminen Helsingin osalta.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi