null Vartin retriitti: Odottamatonta huolenpitoa

Kuva: Lotta Numminen

Kuva: Lotta Numminen

Vartin retriitti: Odottamatonta huolenpitoa

Sekunneissa ihmisen status voi muuttua auktoriteetista avuttomaksi.

Rikkaan miehen tuhlaileva taloudenhoitaja oli saamassa potkut. Mies halusi pelastaa nahkansa luomalla hyvät suhteet ihmisiin, jotka olivat työnantajan velallisia. Hän alensi velkojen määrää ja sai ystäviä, joilta toivoi myöhemmin huolenpitoa. Tällaisen tarinan Jeesus kertoi – ja kehui miehen viisautta.

Kansainväliset mediat ovat kertoneet erikoisesta tapauksesta Texasissa. Kahdeksan miestä odotti sellissä tuomiota, yksi heistä syytettynä virkavallan edustajan pahoinpitelystä. Vanginvartijan ja vangittujen miesten välille syntyi kuitenkin myönteinen yhteys.

Kesken leppoisan jutustelun vartija sai sairaskohtauksen ja meni tajuttomaksi. Maailmalle levinneessä uutisessa kerrottiin, että vangit murtautuivat ulos sellistä ja huusivat apua. Tilanne olisi voinut näyttää rikokselta ja aiheuttaa vangeille hengenvaaran.

Sekunneissa vartijan status oli muuttunut aseistetusta auktoriteetista avuttomaksi ihmiseksi, joka oli riippuvainen lähimmäisten hyväntahtoisuudesta.

 

Vartija oli osoittanut vangeille inhimillisyyttä. Kun kohtaus iski, vangit tekivät kaikkensa auttaakseen häntä. "

 

Vartija oli osoittanut vangeille ystävyyttä ja inhimillisyyttä. Kun kohtaus iski, vangit tekivät kaikkensa auttaakseen häntä.

Elämä ei ole reilua. Näyttää siltä että päädymme systeemin sisään sattumanvaraisesti johonkin lokeroon. Elintaso sekä henkinen ja fyysinen terveys määrittelevät meitä ulkoapäin ja me määrittelemme itseämme niiden kautta. Statuksen kahlitseva voima ihmisten välissä voi olla suuri.

Joskus muuri voi murtua. Kohtalon ja tuomion tuolla puolen on armo, odottamaton yhteys ja rakkaus.

Jaa tämä artikkeli: