null Viehätysvoiman salaisuus

Viehätysvoiman salaisuus

Persian kuninkaan Kserkseen palatsiin haettiin kauniita naisia eri puolilta valtakuntaa. Palatsissa nuoria naisia koulutettiin ja hoidettiin ajan parhailla kauneudenhoitoaineilla. Tarkoitus oli, että kuningas valitsee yhden heistä kuningattareksi. Juutalainen Ester voitti kisan ja hänestä tuli kuninkaalle "kaikkia muita naisia rakkaampi". (Esterin kirja)

Missi ja evankelista Anne Pohtamo-Hietanen, millä tavalla nainen voi erottua muiden joukosta?

— Kauniita naisia on niin paljon, ettei pelkkä ulkoinen kauneus tee vaikutusta, etenkään jos nainen on sisimmältään itsekäs, kopea tai ylpeä. Pelkkä kauneus ei riitä pitämään mielenkiintoa yllä. Naisesta täytyy löytyä myös älyä, lempeyttä ja sydämen sivistystä, jotta viehätys säilyy.

Millaisia kauneudenhoitovinkkejä olisit antanut Esterille?

— Ennen kuin Ester esiteltiin kuninkaalle, häntä hoiti seitsemän palvelijatarta kokonaisen vuoden ajan. Hoidossa käytettiin mirha- ja balsamiöljyä. Luontaistuotteet ovat nykyisinkin suositeltavia, mutta tuollaiseen ylenpalttisuuteen ei pysty kukaan nainen. Se olisi kallista ja ajankäytöllisestikin mahdotonta. Entisaikaan kauneudenhoidossa käytettiin myös terveydelle vaarallisia aineita, joita ei pidä käyttää.

Mikä muu Esterissä teki vaikutuksen kuin ulkonäkö?

— Uskon, että kyse ei ollut pikaihastumisesta vaan rakastumisesta naiseen kokonaisuutena. Ehkä myös hänen rohkeutensa ja viisautensa tekivät vaikutuksen. Myöhemmin kuningattarena Ester muun muassa myötävaikutti kansansa pelastumiseen tuholta asettamalla itsensä kuoleman vaaraan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.