null Vieraana: Artisti Ariel Neulaniemi

Kuva: Sirpa Päivinen

Kuva: Sirpa Päivinen

Vieraana: Artisti Ariel Neulaniemi

Kuka olet?

– Olen pian 34 vuotta täyttävä isä ja puoliso. Työkseni juonnan arkiaamuja sekä toimitan syvähaastatteluja, debatteja ja levyraatia Radio Deissä.

Milloin muulloin käyt kirkossa kuin esiintymässä?

– Minut saa kirkkoon silloin, kun siellä on isille tai lapsille ohjelmaa. Yksin menen kirkkoon silloin, kun esimerkiksi jumalanpalveluksen muoto on vapaa ja luovan maallikkomaisesti toteutettu. Haluan lähteä kirkosta iloisen voimaantuneena, en mollivirsien saattelemana.

Minkälaista musiikkia esität?

– Esitän ja teen toivomusaa. Teema puskee tajuntaan ja valmiin melodian päälle monesti omasta elämästä. Nykyään laulan erilaisista haaksirikoista vanhempana, puolisona ja ihmisenä. Siksikin, koska toivoa on aina.

– Toivo pitää tuoda esille, etteivät ihmiset masennu naapurissakaan. Ristiä ikävä kyllä joutuu vaan kantamaan. Mutta onneksi kirkkokin muistuttaa, ettemme joudu tekemään sitä yksin.

Miltä tuntuu, kun syksy ja sadonkorjuu ovat alkaneet?

– Ristiriitaiselta. Pekka Pouta saisi tehdä työnsä paremmin – tai sitten epärehellisesti. Haluan hänen lupaavan aurinkoa! Miellän sadonkorjuun kiitollisuuteen. Tyyliin, että tuli annettua kaikki, tai sain mitä tarjottiin ja otan lopputuloksen kiitollisuudella vastaan.

Jaa tämä artikkeli: