Vieraana: Club for Fiven basso Tuukka Haapaniemi

Vieraana: Club for Fiven basso Tuukka Haapaniemi

Mitä tarkoittaa a cappella -yhtye?

– A cappella tarkoittaa laulettua säestyksetöntä musiikkia. Suuri osa perinteisestä kuoromusiikista on juuri tällaista, ilman soitinten tukea esitettyä musiikkia.

Milloin Club for Five -yhtyeenne on perustettu?

– Club for Five perustettiin vuoden 2000 syksyllä. Heti alussa ideana oli tutkia ihmisäänen monia värejä ja niiden käyttämistä eri musiikintyylien laulamisessa ilman soitinsäestystä.

– Yleisin esiintymistila meille on konserttisali, mutta olemme esiintyneet mitä erikoisimmissa paikoissa, ulkoilmateattereista saunan pukuhuoneeseen.

Minkälaisia lauluja laulatte?

– Repertuaarimme on yleisesti ottaen hyvin laaja. Laulamme myös useilla eri kielillä, muun muassa kiinaksi ja venäjäksi. Pyhäinpäivän musiikkihetkessä pääpaino on tutuissa hengellisissä lauluissa.

Miksi yhtyeessä on juuri viisi laulajaa?

– Viisi laulajaa tuntui riittävältä määrältä kaikkeen, mitä tarvitsemme. Minä olen yhtyeen basso, eli laulan matalimmat äänet. Yhtyeessämme on kunnioittava ja ennakkoluuloton asenne musiikin tekemiseen ja laitamme itsemme alati likoon.


Club for Five -yhtyeen Hiljainen hetki -konsertti la 1.11. klo 18–18.30 Pyhän Laurin kirkossa, Kirkkotie 45. Vapaa pääsy.

Jaa tämä artikkeli: