Vieraana: Kanttori Mari Torri-Tuominen

Vieraana: Kanttori Mari Torri-Tuominen

Miksi lapsille järjestetään omia kirkonmenoja?

– Jumalanpalvelusten toimittajien on hyvä miettiä vuorovaikutusta eri-ikäisten seurakuntalaisten kanssa: miten lapset voivat ilmaista iloa ja kiitosta, millaisin sanoin rukoillaan, miten Raamatun tekstit avataan ja saako musiikkiin osallistua. Jumalanpalveluksen pituudella on myös merkitystä – juuri kävelemään oppinut taapero ei jaksa olla pitkään paikallaan.

Mitä Vekarakirkossa tapahtuu?

– Ennen Vekarakirkon alkua aukeaa tehtäväkiska, jossa on tarjolla tehtäviä. Sieltä lapsi voi valita esimerkiksi ristin kantoa, kirkon kellon soittoa tai laulukirjojen, pehmolelujen tai marakassien jakamista. Tarkoitus on, että jumalanpalvelus rakentuu yhdessä tehden.

Minkälainen on Enkelin siipien havinassa -messu?

– Enkelin siipien havina -messu on rauhallisempi kuin eloisa Vekarakirkko. Messussa ennakoidaan mikkelinpäivän teemoja, eli kyse on enkeleistä, suojelusta ja Jumalan kirkkauden säteilystä.

Minkälaisista lauluista lapset pitävät eniten?

– Lapset tykkäävät laulaa reippaita, rytmikkäitä ja lennokkaita lauluja. Kauniit melodiat ja koskettavuus ovat myös tärkeitä. Kymppilauluja ovat yleensä ne laulut, joita on laulettu yhdessä.


Vekarakirkko ke 27.8. klo 16 ja Enkelin siipien havinassa -messu to 28.8. klo 16 Pyhän Annan lastenkirkossa, Koulutie 11.

Jaa tämä artikkeli: