null Vieraana: Muusikko Jukka Leppilampi

Vieraana: Muusikko Jukka Leppilampi

Mitä kuuluu, Jukka Leppilampi?

– Musiikkia monella tavalla: konsertteja ympäri Suomea sekä levyn ja uuden materiaalin tekemistä. Suurin osa esiintymisistäni on kirkoissa, mutta esiinnyn myös konserttisaleissa ja klubeilla. Useimmiten esiinnyn yksin, joskus myös vaimoni Toven tai muusikkoystävien kanssa.

Konserttinne Toven kanssa on nimeltään Rakkaudesta. Mistä on kyse?

– Konsertin nimi tulee yhdestä biisistä. Taustalla on Fjodor Dostojevskin ajatus, että rakkaus on tila, jonka me luomme toinen toisillemme ja jossa toinen saa tulla siksi, miksi Jumala on hänet luonut. Rakkaus ei vaadi vaan ympäröi.

Minkälaista musiikkisi on?

– Jaa-a. Kyllähän se on laulaja-lauluntekijämusiikkia. Siinä on tyylillisesti erilaisia vaikutteita. Olen tehnyt musiikkia 40 vuotta – tämä on juhlavuosi, jos niin haluaa ajatella, mutta mieleni katsoo eteenpäin.

Onko Pyhän Laurin kirkko tuttu paikka?

– On. Pyhän Laurin kirkko on todella inspiroiva tila. Siellä alkaa soida. Oleellisinta on nyt-hetki ja kohtaaminen musiikin ja kuulijoiden kanssa.


Päivämusiikkisarjan Rakkaudesta-konsertti to 12.6. klo 12 Pyhän Laurin kirkossa, Kirkkotie 45. Jukka ja Tove Leppilampi. Vapaa pääsy, ohjelma 5 e.

Jaa tämä artikkeli: