Vieraana: Nokkahuilisti Satu Parkkonen

Vieraana: Nokkahuilisti Satu Parkkonen

Mikä on La Fiabe -yhtye?

– Le Fiabe -barokkiyhtye perustettiin vuonna 2002. Kokoonpanoon kuuluvat sopraano Katja Vaahtera, barokkisellisti Louna Hosia, cembalisti Anna Franzon ja minä olen nokkahuilisti. Soitamme barokkimusiikkia, eli noin 1650–1770 välisenä aikana sävellettyjä teoksia, ja myös barokkisoittimille tehtyä uutta musiikkia.

Miksi soitat nokkahuilua, eikö nokkahuilu ole lasten soitin?

– Barokin aikana soitettiin kahta eri huilusoitinta, nokkahuilua ja traversoa, eli barokin ajan poikkihuilua. Nokkahuiluja on useita kokoja, joista monelle tuttu koulusoitin on nimeltään sopraanonokkahuilu. Tavallisimmin soitetaan neljää eri kokoa: sopraanoa, alttoa, tenoria ja bassoa. Konsertissamme soitan sekä sopraano- että alttonokkahuiluja.

Mistä Pyhän Laurin kirkossa esittämänne kantaatti kertoo?

– Esitämme konsertissa Lennox Berkeleyn kantaatin Una and the Lion, joka on sävelletty 1970, eli se on uutta musiikkia barokkisoittimille. Kantaatti kertoo kuningattaren ja leijonan dramaattisesta kohtaamisesta.

Mikä barokkimusiikissa kiehtoo?

– Selkeät tunnetilat, jotka vaihtelevat laidasta laitaan. Barokin kappaleet ovat myös aika lyhyitä verrattuna vaikka 1800-luvun sävellyksiin, jolloin se on varsin yleisöystävällistä. Kappaleiden tanssillisuus tuo myös oman vivahteensa konserttiin.


Le Fiabe -barokkiyhtyeen Una and the Lion -konsertti su 31.8. klo 19 Pyhän Laurin kirkossa, Kirkkotie 45. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.

Jaa tämä artikkeli: