Vieraana: Pöytäteatteriesiintyjä Päivikki Asmundela

Vieraana: Pöytäteatteriesiintyjä Päivikki Asmundela

Missä asut ja mitä teet työksesi?

– Asuin pitkään Vantaalla, mutta viimeiset seitsemän vuotta olen asunut Porvoossa. Ammatiltani olen puheterapeutti. Työskentelen alle kouluikäisten lasten parissa.

Miksi teet nukke- ja pöytäteatteriesityksiä?

– Nukketeatteri on aina viehättänyt minua. Pidän työssäni tukiviittomakursseja, ja niillä syttyi innostus myös pöytä- ja esineteatteriin, koska käsinukke kädessä ei pysty viittomaan.

Miten harjoittelet?

– Pyörittelen ideoita ja repliikkejä ensin päässäni ja sitten rupean keräilemään rekvisiittaa. Olen kierrättäjä ja tuunaaja. Ostan uutta mahdollisimman vähän. Käytän kodin esineitä, pehmoleluja, kankaita ja pöytäliinoja.

Minkälainen on Pieni tarina Nooasta?

Pieni tarina Nooasta kertoo pöytäteatterin keinoin luottamuksesta, toisista välittämisestä sekä elämän ja luonnon suojelemisesta. Katsojat saavat hieman neuvoa ja auttaakin Nooaa. Lopuksi arkin eläimet ottavat mielellään vastaan silityksiä ja rapsutuksia, ehkäpä ukko Nooakin paiskaa kättä. Esitys sopii kaiken ikäisille.


Pieni tarina Nooasta -pöytäteatteriesitys perhekerhoissa klo 10: pe 25.4. Ilolan seurakuntakodissa, Soittajankuja 1, ma 12.5. Ristipuron seurakuntatilassa, Simonkyläntie 11 A, ti 13.5. Pakkalan kerhohuoneistossa, Käräjäkuja 1 B ja ti 20.5. Tammiston kerhohuoneistossa, Tammistonkatu 29 B.

Jaa tämä artikkeli: