Vieraana: Sirkusartisti Milla Kurronen
Nuorallatanssi on Milla Kurroselle pyhä asia. Se vaatii hiljentymistä ja keskittymistä. Kuva: Joonas Purastie.

Nuorallatanssi on Milla Kurroselle pyhä asia. Se vaatii hiljentymistä ja keskittymistä. Kuva: Joonas Purastie.

Vieraana: Sirkusartisti Milla Kurronen

Kuinka sinusta tuli sirkusartisti?

– Harrastin pitkään vikellystä eli akrobatiaa laukkaavaan hevosen selässä. Laji oli minulle todella rakas, mutta siitä ei pystynyt tekemään ammattia. Akrobatiaopettajani kehotti minua hakemaan sirkuskouluun ja pääsin Lahden Salpauksen Koulutuskeskuksen sirkuslinjalle opiskelemaan.

– Kun en esiinny tai ole tekemässä uutta teosta, opetan ja harjoittelen sekä vanhoja että uusia taitoja. Lahden jälkeen pääsin opiskelemaan Tukholman tanssi- ja sirkusyliopistoon, josta valmistuin sirkustaiteen kandidaatiksi tänä keväänä.

Mikä akrobatiassa kiinnostaa?

– Akrobatia on haastavinta ja hauskinta mitä olen koskaan tehnyt. Mitä enemmän opin, sitä enemmän haluan oppia lisää.

– Pelkojen häivyttäminen vaatii paljon pitkäjänteistä työskentelyä. Pelko on päänsisäistä ja sirkusartistin ydinosaamista on riskien hallinta ja omiin kykyihin luottaminen.

Miten akrobatia ja Uskon yö liittyvät yhteen?

– Nuorallatanssi on minulle keskittymistä ja hiljentymistä. Se vaatii minulta kaiken tarpeettoman unohtamista ja pakottaa elämään hetkessä, muuten kaadun. Nuoralla tanssiminen on minulle pyhä asia ja Uskon yö -tapahtuma antaa katsojalle ikkunan nähdä tähän maailmaan.

Minkä ikäisille esitys on tarkoitettu?

– Uskon, että eri ikäiset ihmiset löytävät esityksestä erilaisia merkityksiä. Yleisö voi myös vain pysähtyä nauttimaan sirkuksen fyysisestä ja taidokkaasta puolesta. Esiinnyn yksin, ja esitys tapahtuu hiljaisuudessa, ilman musiikkia.

Jaa tämä artikkeli: