Vieraana: Sovittelija Seppo Kalliokoski

Vieraana: Sovittelija Seppo Kalliokoski

Mistä on kyse Erilaisina yhdessä – erimielisyyksien etiikka -illassa?

– Kyse on illasta, jossa kohtaamme toisemme eritavalla ajattelevina mutta samaan taivaaseen matkalla olevina kristittyinä.

Mitä Korson kirkossa tapahtuu tuolloin?

– Dosentti, teologian tohtori Vesa Hirvonen Tulkaa kaikki -liikkeestä ja raamattukouluttaja, teologian tohtori Eero Junkkaala käyttävät tilaisuudessa puheenvuorot. Niiden jälkeen siirrymme ehtoollisen viettoon. Keskustelua käydään iltateellä alakerran salissa.

Miksi tällainen tilaisuus järjestetään?

– Homokysymyksen takia kirkollinen keskustelu on vellonut siinä, että erilailla ajattelevat yrittävät osoittaa omia näkökohtiaan oikeiksi. Näitä oikeassa olevia tuntuu riittävän joka puolelle ja panosten kovetessa puheet eivät ole totisesti olleet rakkaudellisia.

– Tein 40 vuotta lähetystyötä, ensimmäiset 17 vuotta apartheidin aikana Namibiassa. Nyt pinnani kiristyi kirkon ”minä olen oikeassa ja muut ovat väärässä” -keskusteluun, ja ehdotin Korson kirkkoherralle sovintoillan järjestämistä.

Mitä odotat sovintoillalta?

– Olen itse kokenut usein elämäni aikana rikkaaksi mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokea yhteyttä erilaisten ihmisten kanssa. Toiveena on löytää ihmisiä, jotka ajattelevat samoin, niin että armoton riitely saa riittää ja voitaisiin elää sovussa.


Erilaisina yhdessä – erimielisyyksien etiikka -ilta su 9.2. klo 19 Korson kirkossa, Merikotkantie 4

Jaa tämä artikkeli: