null Vloggaajaksi sattumalta

Videobloggaaminen on tuonut Eetu Pesoselle itsevarmuutta.

Videobloggaaminen on tuonut Eetu Pesoselle itsevarmuutta.

Vloggaajaksi sattumalta

Eetu Pesonen, 22, tykkää äidin tekemästä lasagnesta ja Tampereesta. Pienenä hän tykkäsi pelata kirjastosta lainattua Masa Mainio -tietokonepeliä. Rippileirillä vietetty viikko oli elämän parhaita eikä kiusaaminen sovi hänen mielestään kenellekään. Nämä asiat käyvät selviksi, kun katsoo Eetun Youtube-kanavilleen lataamia videoita.

Länsivantaalaisesta Eetusta tuli videobloggaaja eli vloggaaja sattumalta vajaat kolme vuotta sitten. Chatti arpoi Eetulle tuntemattoman keskustelukumppanin, joka ehdotti että Eetu alkaisi tehdä videoita Youtubeen.

– Sanoin olevani väärä henkilö siihen, Eetu kertoo.

– Olin silloin ujo ja epävarma. En halunnut esiintyä.

Parin viikon päästä Eetu, Vaskivuoren lukion medialinjan kasvatti, kuitenkin rohkaistui ja latasi Youtubeen ensimmäisen videonsa. Nyt hänen Eedd­speaks-kanavallaan on yli 149 000 tilaajaa ja Eeddplays-kanavalla yli 83 000 tilaajaa. Aamuisin sähköpostissa odottaa muutamasta kymmenestä sataan kommenttia. Eetu lukee ne kaikki.

Eetu palkittiin elokuun puolivälissä järjestetyssä Tubecon-tapahtumassa Vuoden action ja Vuoden pelaaja -palkinnoilla. Vuoden action -palkinto tuli yhdessä mainostoimiston kanssa tehdystä videosta.

– Videobloggaaminen on antanut varmuutta kaikkeen tekemiseeni, kertoo nykyisin Youtube-verkosto Splay Suomessa työskentelevä Eetu.

Hänen kanavillaan pyörii nykyään mainoksia. Myös fanituotteita on saatavilla.

– Iso kanava ei ole ollut koskaan tavoitteeni. En välitä suunnitelmallisuudesta. Se tuntuu tyhmältä ja epäaidolta.

Näin se videoblogi syntyy: ”Videot voivat syntyä hetken mielijohteesta tai seuraajien toiveiden pohjalta. Teen videoita vain, kun siltä tuntuu, en koskaan väkisin.”

Jaa tämä artikkeli: