null Yhdistynyt pekonikirkko ja muita outoja uskontoja

Hyvä elämä

Yhdistynyt pekonikirkko ja muita outoja uskontoja

Oman uskontonsa ovat perustaneet niin jalkapalloilija Diego Maradonan, spagetin kuin pekoninkin rakastajat.

Iglesia Maradoniana (Maradonan kirkko)

Peliurallaan jalkapalloilija Diego Maradonaa nimitettiin Jumalan kädeksi. Mestarin syntymäpäivänä 30.10.1998 hänen kunniakseen perustettiin oma uskonto. Nykyään Maradonan kirkkoon kuuluu 80 000–120 000 jäsentä. Sen symboli on D10S, jossa yhdistyvät mestarin pelipaidan numero ja sana Dios, Jumala espanjaksi.

Church of the Flying Spaghetti Monster (Lentävän spagettihirviön kirkko)

Olen löytänyt totuuden, ja se on tehty spagetista. Bobby Hendersonin vuonna 2005 perustamalla uskontokunnalla on vain yksi oppi: se, ettei oppeja ole. Yksi liikkeen innokkaimmista kannattajista, pastafareista, löytyy Saksasta. Eläkeläinen Rüdiger Weida järjestää perjantaiaamuisin nuudelimessun, jossa ehtoollisella nautitaan spagettia.

United Church of Bacon (Yhdistynyt pekonikirkko)

Vuonna 2010 eräänlaisen uskontokunnan perustanut pekoniprofeetta John Whiteside uskoo hyväntekeväisyyteen ja skeptisyyteen. Liikkeen symboli on aamupalalta tuttu siansiivu ja jäseninä yli 11 000 lihansyöjäateistia. Pekonikäskyjä on kymmenen sijaan yhdeksän, sillä viimeinen ei mahtunut tauluun.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pyhä ja syntinen ruoka ‒ yksi uskonto karttaa lihaa, toinen porkkanoita

Hyvä elämä

Ruoka liittyy uskontoihin ja uskonnollisiin rituaaleihin monin tavoin. Kristillisissä kirkoissa juodaan viiniä hopeamaljoista. Kirkonmenojen jälkeen kahvitellaan ja syödään pullaa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.