null Yli 70 prosenttia pk-seudun papeista valmiita vihkimään mies- ja naispareja

Ajankohtaista

Yli 70 prosenttia pk-seudun papeista valmiita vihkimään mies- ja naispareja

Valtaosa vihkimisestä kieltäytyjistä on miehiä, kertoo Valomerkin kysely. 21 pappia puolestaan ilmoitti, että ei odota kirkon kantaa, vaan vihkii samaa sukupuolta olevia pareja heti uuden avioliittolain tultua voimaan.

Tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan ensi vuoden maaliskuussa, mutta lain vaikutukset kirkolliseen vihkimiseen ovat vielä auki.

Valomerkki kysyi Helsingin, Vantaan sekä Espoon ja Kauniaisten seurakuntien palveluksessa olevilta 372 papilta samaa sukupuolta olevien pariskuntien vihkimisestä avioliittoon. 199 pappia vastasi kyselyyn.


 

 

 

Reilu 70 prosenttia vastaajista on valmis vihkimään avioliittoon samaa sukupuolta olevia pareja. Suurin osa näistä papeista (123 pappia) odottaa kuitenkin kirkolta yhteistä kantaa tai ohjeistusta asiaan. 21 pappia on sen sijaan valmiita vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja heti uuden avioliittolain tultua voimaan. Helsingissä näitä pappeja on 15 (n. 14 % vastanneista papeista), Vantaalla 5 (n. 14 % vastanneista) ja Espoossa 1 (n. 2 % vastanneista).

Neljäkymmentäviisi pappia (23 % vastaajista) ei aio vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja lainkaan. Tässä ryhmässä sukupuolten välinen ero on erittäin suuri: 45 papista miehiä on peräti 38.


 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.