Jarkko Peltoluhta -haulla löytyi 43 hakutulosta.

1. Miksi James Bond ei koskaan kuole ja maailmanloppu tulee yhä uudelleen? Uskonnontutkijat vastaavat

Luulitko eläväsi maallistunutta arkea, jossa uskonnolliselle ajattelulle ei ole tilaa? Luulit väärin. Teologian opiskelija Olavi Seppänen ja uskontotieteilijä Nina Maskulin kertovat, miten uskonto näkyy esimerkiksi toimintaelokuvissa ja fantasiakirjallisuudessa.

Mon Nov 12 15:15:00 EET 2018

2. Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa aukesi – ostimme ruokakassin sieltä ja supermarketista, kuinka suuri oli hintaero?

Koko viikon ruokaostoksiin valikoima ei välttämättä riitä, mutta hyviä ja huokeita löytöjä hävikkikaupassa voi tehdä.

Thu Sep 20 16:30:00 EEST 2018

3. Amerikkalaisprofessori: ympäristöliike on uskonto, joka haastaa talouskasvuun nojaavat paratiisilupaukset

Amerikkalaisen professori Robert H. Nelsonin mielestä ihmisen on pakko leikkiä Jumalaa, halutti tai ei. Ekoteologi Panu Pihkala on eri linjoilla Nelsonin kanssa.

Wed Sep 05 12:25:00 EEST 2018

4. Robotiikka mullistaa työelämää – robotit tekevät töitä niin leikkaussaleissa kuin kebab-ravintolassakin

Suurin osa Suomessa käytettävistä roboteista on teollisuusrobotteja. Tekniikka kuitenkin kehittyy kiihtyvällä tahdilla, joka tuo robotteja uusiin tehtäviin.

Fri Aug 31 10:00:00 EEST 2018

5. Nuorten huumemyönteisyys näkyy Espoon seurakunnissa

– Huumeita käyttäneet nuoret ovat olleet yksittäistapauksia, sanoo erityisnuorisotyönohjaaja Pia Härkönen.

Thu Jul 12 15:45:00 EEST 2018

6. EU-tuomioistuin: Jehovan todistajat kerää laitonta henkilörekisteriä

Ennakkoratkaisun mukaan Jehovan todistajat kerää ihmisten henkilökohtaisia tietoja ilman heidän suostumustaan. Varsinaisen ratkaisun tekee korkein hallinto-oikeus.

Wed Jul 11 14:00:00 EEST 2018

7. Kelan konttorien sulkeminen huolestuttaa – "Osalla ei ole edes varaa bussimatkaan tai he eivät osaa käyttää bussikorttia"

Kela lakkauttaa toimipisteensä Hakunilassa, Käpylässä ja Hakaniemessä syyskuun alussa.

Wed Jul 11 10:30:00 EEST 2018

8. Salaperäinen 2x2-lahko kokoontuu kodeissa Suomen länsirannikolla

Nimetön kansainvälinen lahko on vaikuttanut Etelä-Pohjanmaalla lähes vuosisadan ajan. Sen vaikutuspiirissä kiertävät kodittomat saarnaajat, kirjaamattomat opetukset ja salatut rahavirrat.

Thu Jun 28 13:20:00 EEST 2018

9. Metrolla metsään, kätketyille hiekkarannoille ja reittiveneelle, joka vie saariin – helppo lähiretki alkaa tästä

Klikkaa metroasemilta luontoretkeilijän ja ulkoilijan löydöt. Esittelyssä kohteet Helsingin ja Espoon jokaisen 25 aseman ympäristöstä.

Fri May 18 10:30:00 EEST 2018

10. "Pannaan kissanpojat veteen ja katsotaan, kuka pysyy pinnalla" – yhä tiukemmaksi käyvä työelämä muistuttaa selviytymiskamppailua

Työelämässä jyllää nyt iso muutos, ja monet tekevät töitä kovien paineiden alla. Voisitko sinä olla tekemässä työpaikastasi inhimillisempää?

Mon May 07 09:45:00 EEST 2018

11. Kun Jumala puuttuu tapahtumien kulkuun, tuloksena ei ehkä olekaan äkkikäännös vaan tapa nähdä toisin

Meille ei aina käy niin kuin toivoisimme. Jälkikäteen saatat huomata, että olit silloin tiellä, jota voisi sanoa myös johdatukseksi.

Thu Mar 29 13:15:00 EEST 2018

12. ”Haluaisin puhua, mutta mieleni estää sen jyrkästi” – Aleksi lakkasi puhumasta vanhempien eron ja muuton jälkeen kahdeksan vuotta sitten

14-vuotias Aleksi juttelee vain perheelleen ja parille ystävälleen. Yhä useammalle lapselle haetaan apua kodin ulkopuolella vaikenemisen vuoksi.

Tue Mar 06 17:00:00 EET 2018

13. Totuuden selvittäminen auttoi hyväksikäytettyjä vielä vuosien jälkeen

Avoin keskustelu seksuaalisuudesta vähentää hyväksikäytön riskejä, sanoo kirkkoihin liittyviä tapauksia selvittänyt Julia Korkman.

Mon Feb 12 09:55:00 EET 2018

14. Eri uskontojen ja elämänkatsomustiedon opettajat vastustavat yhteistä katsomusainetta

Elämänkatsomustietoa opettava Ukri Pulliainen: "Vaara on, että siitä tulisi faktojen ulkokohtaista opettelua."

Tue Jan 09 10:10:00 EET 2018

15. Kirkko ja kaupungista kanneltiin Espoon tuomiokapituliin – päätoimittaja näkee kantelun lukijapalautteena

Pääkaupunkiseudun yhteisen mediatoimituksen johtokunta painottaa vastauksessaan sananvapauslakia, jonka mukaan lehdestä vastaa päätoimittaja.

Thu Nov 30 10:20:00 EET 2017

16. Oliko Cheekillä ja Elastisella todella profeetalliset tulot? Kysyimme asiantuntijalta

Cheek ja Elastinen saivat viime vuonna profeetalliset tulot, otsikoi Iltalehti. Vanhan testamentin eksegetiikan professori Martti Nissisen mukaan profeetat eivät välttämättä eläneet leveästi.

Fri Nov 03 13:40:00 EET 2017

17. Peruskoulu heilahti digiaikaan – kokeet, läksyt ja oppikirjat vähenivät

Peruskoulun päivityksessä oppilaat saavat lisää vastuuta ja opettajat valmentajan roolin. Monen mielestä järjestelmä vahvistaa eroja oppilaiden välillä.

Sat Sep 23 13:00:00 EEST 2017

18. Kirkko on unohtanut Jeesuksen ja repii itsensä rikki, varoittavat konservatiivit

Kirkon pitäisi pysyä Raamatussa ja julistaa pelastusta, sanovat herätysliikkeiden konservatiivit. Sen sijaan kirkko kaivaa omaa hautaansa.

Thu Sep 07 16:00:00 EEST 2017

19. Psykoanalyytikko syväluotasi luterilaisuuden

Saksalaisen teologin ja psykoanalyytikon Eugen Drewermannin mukaan luterilaisuus syntyi pelon voittamisesta. Sen voima ja vaara on yksilön arvostamisessa.

Fri Aug 25 09:30:00 EEST 2017