Jarkko Peltoluhta -haulla löytyi 63 hakutulosta.

1. Mitä vastaisit muutoksia pelkäävälle puudelinulkoiluttajalle? – Töölön kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät

Töölön seurakunnan kirkkoherraksi pyrkivät Mari-Anna Auvinen ja Hilkka Niemistö saapuvat tentattaviksi Temppeliaukion kirkkoon. Myös Kirkko ja kaupunki esitti heille viisi kysymystä.

27.09.2022

2. Kirkkohäiden hitit vaihtuivat: leffamusiikki haastaa perinteiset häämarssit

Saisiko olla Disney-romantiikkaa, Harry Potter -fiilistelyä vai sittenkin muumimusiikkia? Kuuntele, mitä kaikkea on soitettu vihkitilaisuuksissa.

29.07.2022

3. Orjuuden kuvottava historia johti moraaliseen vallankumouk­seen – silti maailmassa on nyt noin 40 miljoonaa orjaa

Orjakaupan aikoihin ajateltiin, että Raamatun henkilö Kanaan oli ihonväriltään musta, ja sillä oikeutettiin orjuutta. Myöhemmin orjuuden lopettamista perusteltiin kristillisillä arvoilla.

23.09.2021

4. 10 vinkkiä muistisairaan läheiselle: näin huolehdit itsestäsi ja hänestä

Onko läheiselläsi muistisairaus? Niin on arviolta 193 000:lla muullakin suomalaisella.

17.09.2021

5. Tämä kolahti: Maailmaa ei voi selittää eikä ymmärtää, näyttävät 1900-luvun runoilijatähdet Dylan Thomas ja Paul Celan

Runojen lukijana joudun arvailujen varaan ja arvaamattoman äärelle. Kokemus on miltei uskonnollinen.

19.08.2021

6. Mikä tekee rakkauslaulun? Lukijat kertoivat Kirkko & kaupungille omista hääbiiseistään

Se oikea hääkappale voi valikoitua merkityksellisen muiston, koskettavien lyriikoiden tai yhteisen lempisarjan perusteella. Keräsimme lukijoiden suosikit soittolistaksi.

04.08.2021

7. Tiesitkö, että moni tunnettu biisi on sävelletty keskiaikaiseen kirkkosävellajiin? − Testaa, tunnistatko tutut sävelmät gregoriaanisen kuoron esittämänä

Nykymusiikki on paljon velkaa gregoriaaniselle kirkkolaululle. Kirkkosävellajeista ovat innostuneet niin elokuvamusiikin tekijät, popparit kuin rokkaritkin.

27.07.2021

8. ”Meillä on monia muitakin kristillisiä kirkkokuntia Suomessa” –  Kirkolliskokouksen edustaja-aloite ehdottaa evankelis-luterilaisen kirkon Kirkko Suomessa -brändin lakkauttamista

Aloitteen allekirjoittajat kokevat, että brändi on tahditon, koska nimestä ei käy selville, mikä kirkkokunnista on kyseessä.

26.07.2021

9. Elokuvaohjaaja Francis Ford Coppola sai toisen nimensä auton mukaan – keneltä hän sai ensimmäinen nimensä?

"Pyhä Franciscus Assisilainen on minulle kyllä läheinen ja tärkeä ihminen", sanoo maailmankuulu ohjaaja.

25.03.2021

10. Budjettiriihi, jälkipuinti ja oma lehmä ojassa – myös kaupunkilainen viljelee yhä maataloussanastoa

Urbaaneinkin eläjä käyttää ilmaisuja, joiden juuret ovat syvällä agraariyhteiskunnassa. Niiden ymmärtäminen auttaa myös Raamatun lukemisessa.

16.02.2021

11. Kahtiajako koulumaailmassa ahdistaa sukupuoltaan pohtivia – nuorten vertaistukiryhmässä voi käydä ennalta ilmoittautumatta

Ryhmässä saa määritellä sukupuolensa juuri niin kuin itse haluaa tai olla määrittelemättä.

14.02.2020

12. Tytöttely ja pojittelu seis, oma saunavuoro halukkaille – sateenkaariväki haluaa kymmenen parannusta rippikouluun

Kirkko ja kaupunki kysyi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöiltä, miten rippikoulua pitäisi kehittää. Yli sata vastasi.

24.06.2019

13. Jumala on taivaassa ja ihminen maan päällä, vaikka hän olisi Bob Dylan – ”Raamatullinen kieli ja kuvasto ovat aina olleet osa Dylanin lyyristä ilmaisua”

Bob Dylan äänitti vuonna 1983 kappaleen, jonka hän hylkäsi vuosikausiksi. Teoksen nimi on Blind Willie McTell, ja sen avulla voidaan selittää, mistä Dylanin musiikissa on kysymys.

19.06.2019

14. Arrghhh, taas kirje Kelalta! Byrokratia-ahdistus rantautui työttömien ja sairaiden keskuuteen

Kun elämä luisuu pois omista käsistä, syntyy lopulta katkeruutta tai apatiaa.

12.06.2019

15. Espoon yhteinen kirkkoneuvosto keskusteli Kirkko ja kaupungin sopimuksesta – taustalla yhden jäsenen aloite

Kun Vantaa päätti irtisanoa Kirkko ja kaupungin nykyisen sopimuksen, myös Espoossa joudutaan ottamaan asiaan kantaa.

11.06.2019

16. Homous on Jumalan luomistyön vastaista, uskoo neljäsosa Suomen papeista – silti moni pappi vihkisi homoparit vastoin kirkon kantaa vaikka heti

Papit kokevat painostusta vakaumuksensa vuoksi, riippumatta siitä mikä heidän mielipiteensä homoparien vihkimisestä on.

27.03.2019

17. Uusi elämä kybertodellisuudessa – Uususkonnot värväävät jäseniä ja levittävät opetuksiaan netissä

Kuka tahansa voi perustaa verkkoon uskonnollisen liikkeen ja hankkia siihen jäseniä eri puolilta maailmaa.

27.12.2018