Jarkko Peltoluhta -haulla löytyi 45 hakutulosta.

1. Homous on Jumalan luomistyön vastaista, uskoo neljäsosa Suomen papeista – silti moni pappi vihkisi homoparit vastoin kirkon kantaa vaikka heti

Papit kokevat painostusta vakaumuksensa vuoksi, riippumatta siitä mikä heidän mielipiteensä homoparien vihkimisestä on.

27.03.2019

2. Uusi elämä kybertodellisuudessa – Uususkonnot värväävät jäseniä ja levittävät opetuksiaan netissä

Kuka tahansa voi perustaa verkkoon uskonnollisen liikkeen ja hankkia siihen jäseniä eri puolilta maailmaa.

27.12.2018

3. Miksi James Bond ei koskaan kuole ja maailmanloppu tulee yhä uudelleen? Uskonnontutkijat vastaavat

Luulitko eläväsi maallistunutta arkea, jossa uskonnolliselle ajattelulle ei ole tilaa? Luulit väärin. Teologian opiskelija Olavi Seppänen ja uskontotieteilijä Nina Maskulin kertovat, miten uskonto näkyy esimerkiksi toimintaelokuvissa ja fantasiakirjallisuudessa.

12.11.2018

4. Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa aukesi – ostimme ruokakassin sieltä ja supermarketista, kuinka suuri oli hintaero?

Koko viikon ruokaostoksiin valikoima ei välttämättä riitä, mutta hyviä ja huokeita löytöjä hävikkikaupassa voi tehdä.

20.09.2018

5. Amerikkalaisprofessori: ympäristöliike on uskonto, joka haastaa talouskasvuun nojaavat paratiisilupaukset

Amerikkalaisen professori Robert H. Nelsonin mielestä ihmisen on pakko leikkiä Jumalaa, halutti tai ei. Ekoteologi Panu Pihkala on eri linjoilla Nelsonin kanssa.

05.09.2018

6. Robotiikka mullistaa työelämää – robotit tekevät töitä niin leikkaussaleissa kuin kebab-ravintolassakin

Suurin osa Suomessa käytettävistä roboteista on teollisuusrobotteja. Tekniikka kuitenkin kehittyy kiihtyvällä tahdilla, joka tuo robotteja uusiin tehtäviin.

31.08.2018

7. Nuorten huumemyönteisyys näkyy Espoon seurakunnissa

– Huumeita käyttäneet nuoret ovat olleet yksittäistapauksia, sanoo erityisnuorisotyönohjaaja Pia Härkönen.

12.07.2018

8. EU-tuomioistuin: Jehovan todistajat kerää laitonta henkilörekisteriä

Ennakkoratkaisun mukaan Jehovan todistajat kerää ihmisten henkilökohtaisia tietoja ilman heidän suostumustaan. Varsinaisen ratkaisun tekee korkein hallinto-oikeus.

11.07.2018

9. Kelan konttorien sulkeminen huolestuttaa – "Osalla ei ole edes varaa bussimatkaan tai he eivät osaa käyttää bussikorttia"

Kela lakkauttaa toimipisteensä Hakunilassa, Käpylässä ja Hakaniemessä syyskuun alussa.

11.07.2018

10. Salaperäinen 2x2-lahko kokoontuu kodeissa Suomen länsirannikolla

Nimetön kansainvälinen lahko on vaikuttanut Etelä-Pohjanmaalla lähes vuosisadan ajan. Sen vaikutuspiirissä kiertävät kodittomat saarnaajat, kirjaamattomat opetukset ja salatut rahavirrat.

28.06.2018

11. Metrolla metsään, kätketyille hiekkarannoille ja reittiveneelle, joka vie saariin – helppo lähiretki alkaa tästä

Klikkaa metroasemilta luontoretkeilijän ja ulkoilijan löydöt. Esittelyssä kohteet Helsingin ja Espoon jokaisen 25 aseman ympäristöstä.

18.05.2018

12. "Pannaan kissanpojat veteen ja katsotaan, kuka pysyy pinnalla" – yhä tiukemmaksi käyvä työelämä muistuttaa selviytymiskamppailua

Työelämässä jyllää nyt iso muutos, ja monet tekevät töitä kovien paineiden alla. Voisitko sinä olla tekemässä työpaikastasi inhimillisempää?

07.05.2018

13. Kun Jumala puuttuu tapahtumien kulkuun, tuloksena ei ehkä olekaan äkkikäännös vaan tapa nähdä toisin

Meille ei aina käy niin kuin toivoisimme. Jälkikäteen saatat huomata, että olit silloin tiellä, jota voisi sanoa myös johdatukseksi.

29.03.2018

14. ”Haluaisin puhua, mutta mieleni estää sen jyrkästi” – Aleksi lakkasi puhumasta vanhempien eron ja muuton jälkeen kahdeksan vuotta sitten

14-vuotias Aleksi juttelee vain perheelleen ja parille ystävälleen. Yhä useammalle lapselle haetaan apua kodin ulkopuolella vaikenemisen vuoksi.

06.03.2018

15. Totuuden selvittäminen auttoi hyväksikäytettyjä vielä vuosien jälkeen

Avoin keskustelu seksuaalisuudesta vähentää hyväksikäytön riskejä, sanoo kirkkoihin liittyviä tapauksia selvittänyt Julia Korkman.

12.02.2018

16. Eri uskontojen ja elämänkatsomustiedon opettajat vastustavat yhteistä katsomusainetta

Elämänkatsomustietoa opettava Ukri Pulliainen: "Vaara on, että siitä tulisi faktojen ulkokohtaista opettelua."

09.01.2018

17. Kirkko ja kaupungista kanneltiin Espoon tuomiokapituliin – päätoimittaja näkee kantelun lukijapalautteena

Pääkaupunkiseudun yhteisen mediatoimituksen johtokunta painottaa vastauksessaan sananvapauslakia, jonka mukaan lehdestä vastaa päätoimittaja.

30.11.2017

18. Oliko Cheekillä ja Elastisella todella profeetalliset tulot? Kysyimme asiantuntijalta

Cheek ja Elastinen saivat viime vuonna profeetalliset tulot, otsikoi Iltalehti. Vanhan testamentin eksegetiikan professori Martti Nissisen mukaan profeetat eivät välttämättä eläneet leveästi.

03.11.2017

19. Peruskoulu heilahti digiaikaan – kokeet, läksyt ja oppikirjat vähenivät

Peruskoulun päivityksessä oppilaat saavat lisää vastuuta ja opettajat valmentajan roolin. Monen mielestä järjestelmä vahvistaa eroja oppilaiden välillä.

23.09.2017