Pakilan kirkolla juhlitaan pääsiäistä keskiyön aterialla
Ranja Nenonen aloittaa usein pääsiäisenvieton kotikirkossaan Pakilassa.

Ranja Nenonen aloittaa usein pääsiäisenvieton kotikirkossaan Pakilassa.

Pakilan kirkolla juhlitaan pääsiäistä keskiyön aterialla

Monissa luterilaisissakin kirkoissa vietetään pääsiäisyön messua. Pakilassa yömessua on vietetty jo 20 vuotta, ja sen jälkeen on nautittu yhdessä kokonainen ateria. Tämä on harvinaista.

Kiirastorstaina kirkoissa muistetaan Jeesuksen viimeistä ateriaa maan päällä. Pakilan kirkon alttari tyhjennetään messun päätteeksi, ja alttarille levitetään iso musta kangas. Siitä alkaa pääsiäisen kärsimystie, draama, joka kulkee surullisen pitkänperjantain ja hiljaisen lauantain kautta pääsiäisaamun iloon.

Pakilan seurakuntalainen Ranja Nenonen, oletko viettänyt aiemmin pääsiäisyötä kotikirkossasi?

– Olen ollut mukana monta kertaa puolisoni kanssa. Messu on suosittu, ja sinne tulee ihmisiä vähän kauempaakin. Mukana on kaikenikäisiä paitsi vanhimpia kirkossa kävijöitä, jotka eivät tule yöjuttuihin.

Miten aiot nyt osallistua?

– Diakoni pyysi, että tulisin auttamaan messun järjestelyissä. Aterian valmistavat yleensä seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset yhdessä. Itse en ole ollut mukana ruuanlaitossa.

Millaista kirkolla on pääsiäisyönä?

– Kirkolla on yöllä hieno tunnelma. Muutenkin Hyvän Paimenen kirkko on minulle tärkeä, se on aina kaunis ja rauhoittava. Ensimmäisenä pääsiäisenä olin yllättynyt ateriasta, mutta on ihan luontevaa syödä yhdessä keskiyöllä. Pöydissä seurustellaan pitkään. Joskus olemme tulleet kotiin lähempänä kahta.

Mitä muuta pääsiäisperinteisiisi kuuluu?

– Yleensä lapset tulevat perheineen meille syömään. Tänä vuonna he ovat Lapissa, ja me nautimme pääsiäislammasta ystävien kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi