null Papit pesevät ohikulkijoiden jalkoja Myyrmäen asemalla

Kristiina Hyppölän omat jalat pestiin rippileirillä Keuruulla. Siitä jäi mukava muisto.

Kristiina Hyppölän omat jalat pestiin rippileirillä Keuruulla. Siitä jäi mukava muisto.

Papit pesevät ohikulkijoiden jalkoja Myyrmäen asemalla

Ohikulkijat saavat laittaa jalat lämpimään veteen ja jatkaa puhtain jaloin kohti pääsiäistä.

Pastori Kristiina Hyppölä, oletko pessyt vieraan ihmisen jalkoja yleisellä paikalla?

– En ole, mutta minun jalkani pestiin Nuorten Keskuksen rippileirillä Pöyhölän leirikeskuksessa vuonna 1996. Keuruulla järjestetyn kansainvälisen rippileirin viimeisenä iltana ohjaajat pesivät meidän kaikkien viidenkymmenen leiriläisen jalat.

– Jalkojeni peseminen jäi mieleen. Kokemus oli voimakas 15-vuotiaalle, kun vieras ihminen kosketti – ja vielä jalkoja. Jalkojenpesutilanne oli lempeä ja siitä jäi tunne, että minusta pidetään huolta. Tila, jossa jalat pestiin, oli koristeltu ja tilanne oli kaikella tavalla kaunis ja ihana.

Olet mukana Myyrmäen asemalla Pappien pesulassa pesemässä jalkoja. Miksi?

– Haluamme muistuttaa siitä, että kirkko on olemassa ihmisten palvelemista varten. Pappien pesula kiirastorstaina kertoo myös siitä, että vietämme hiljaista viikkoa, joka päättyy pääsiäisen riemuun.

– Pesulamme on asemalla hyvin keskeisellä paikalla, josta kuljetaan odottamaan junaa tai tullaan junalta. Jalkojen pesuun voi tulla kuka vaan. Matkalainen saa istua ja laittaa jalkansa vatiin lämpimään veteen, ja hänen jalkansa pestään ja kuivataan pyyhkeellä.

Mistä tulee malli jalkojen pesulle?

– Johanneksen evankeliumissa kerrotaan, kuinka Jeesus pesi opetuslastensa jalat kiirastorstaina ennen ensimmäistä ehtoollista. Jeesus oli toiminnassaan aika provokatiivinen ja kulki monella tapaa vastavirtaan. Jeesuksen esimerkki kutsuu meitä palvelemaan toisia ihmisiä.

 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi