null Rekolan kirkossa virkataan läpi yön

Rekolan kirkossa virkataan läpi yön

Rekolan kirkolla selviää ensi viikonloppuna, miten hyvin hereillä pysyminen onnistuu, kun paikalla järjestetään Yövirkkuut.

Rekolan kirkko kutsuu kaikki halukkaat mukaan läpi yön kestävään yövirkkuuseen tulevana lauantaina, jolloin siirrytään myös talviaikaan. Vastaavaa tapahtumaa ei aiemmin ole tiettävästi muualla järjestetty.

Tällä hetkellä yövirkkuuseen ilmoittautuneita on viitisentoista, joten tilaa on vielä sekä miehille että naisille.

– Osallistujat voivat tehdä yön aikana käsitöitä vaikkapa kirkossa musiikkia kuunnellen tai yhdessä laulaen, käydä saunassa, paistaa makkaraa, juoda yökahvit ja viettää aikaa muiden valvojien kanssa. Kirkossa on Yövirkkuiden ajan myös taidenäyttely, sillä esillä on aktiivisilmukkalaisen ja vapaaehtoisen Birgit Leinon maalaamia tauluja, diakoni Siru Rantanen kertoo.

Osa Yövirkkuuseen jo ilmoittautuneista osallistuu Leinon tavoin Asolan seurakuntatalolla ja Rekolan Pyhän Andreaan kirkolla kokoontuviin silmukkaryhmiin. Niihin ovat tervetulleita kaikki käsitöistä ja kädentaidoista kiinnostuneet osaamisen tasosta riippumatta.

Jos väsymys yllättää ja uni voittaa, on kirkolle mahdollista jäädä nukkumaan ja osallistua sujuvasti aamun messuun – tai halutessaan lähteä yöllä kotiin.

– Mukaan voi ottaa oman peitteen ja tyynyn.

Tapahtuma, jonka suunnittelu sai alkunsa seurakuntalaisen tekemästä ehdotuksesta, saa mahdollisesti myös jatkoa.

– Nuoret ovat kehuneet ideaa, joten ehkäpä tällainen yön yli kirkossa -juttu järjestetään heillekin, Rantanen tuumaa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: