null Bible journaling -työpajassa haetaan uutta näkökulmaa Raamattuun taiteen keinoin

Minttu Haapalainen opastaa nettityöpajassa Bible journalingin saloihin.

Minttu Haapalainen opastaa nettityöpajassa Bible journalingin saloihin.

Ajankohtaista

Bible journaling -työpajassa haetaan uutta näkökulmaa Raamattuun taiteen keinoin

Pastori Minttu Haapalainen vetää vantaalaisen Korson seurakunnan kaikenikäisille sopivan työpajan tänä syksynä verkossa.

Mitä työpajassa tapahtuu?

– Pyrimme saamaan Raamattuun uutta näkökulmaa taiteen keinoin. Työpajassa etsitään aluksi puhuttelevia tekstejä joko omasta Raamatusta tai meidän vetäjien kokoa­mista tekstinpätkistä. Sen jälkeen niitä aletaan työstää eri keinoin Raamattuun, vihkoon tai erilliselle paperille. Käytössä voivat olla esimerkiksi vesi- ja puuvärit tai leikkaa–liimaa-tekniikka.

Mistä menetelmä on saanut alkunsa?

– Bible journalingia on harrastettu viime vuosina ympäri maailmaa. Menetelmä on ehkä saanut alkunsa Art journalingista, jossa tehdään päiväkirja taiteen keinoin. Raamatusta on keksitty tuunata lukupäiväkirja samalla tyylillä.

– Toisaalta ihmiset ovat tehneet kautta aikain Raamattuun omia merkintöjään ja nostaneet sen marginaaleihin tiettyjä iskusanoja.

Kenelle tällainen työskentely sopii?

– Tämä sopii kaikenikäisille. Meidän aiempien työpajojemme osallistujat ovat olleet 11–90-vuotiaita. Tekemiseen ei liity mitään oikeaa tapaa. Tutkailemme ja ihmettelemme Raamattua yhdessä. Jokainen voi työstää raamatunlauseita omalla tavallaan, vaikka vain alleviivaamalla tai värittämällä niitä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Päiväkirjaa voi myös maalata tai piirtää – Heli Lindroosille se on omatekoista taideterapiaa

Hyvä elämä

Jäljen ei tarvitse olla kaunista, vaan tärkeintä on tekemisen ilo. Kahdeksantoista vuotta kuvapäiväkirjoja tehneen Heli Lindroosin neuvoilla sinäkin pääset alkuun.