null Bible journaling -työpajassa haetaan uutta näkökulmaa Raamattuun taiteen keinoin

Minttu Haapalainen opastaa nettityöpajassa Bible journalingin saloihin.

Minttu Haapalainen opastaa nettityöpajassa Bible journalingin saloihin.

Ajankohtaista

Bible journaling -työpajassa haetaan uutta näkökulmaa Raamattuun taiteen keinoin

Pastori Minttu Haapalainen vetää vantaalaisen Korson seurakunnan kaikenikäisille sopivan työpajan tänä syksynä verkossa.

Mitä työpajassa tapahtuu?

– Pyrimme saamaan Raamattuun uutta näkökulmaa taiteen keinoin. Työpajassa etsitään aluksi puhuttelevia tekstejä joko omasta Raamatusta tai meidän vetäjien kokoa­mista tekstinpätkistä. Sen jälkeen niitä aletaan työstää eri keinoin Raamattuun, vihkoon tai erilliselle paperille. Käytössä voivat olla esimerkiksi vesi- ja puuvärit tai leikkaa–liimaa-tekniikka.

Mistä menetelmä on saanut alkunsa?

– Bible journalingia on harrastettu viime vuosina ympäri maailmaa. Menetelmä on ehkä saanut alkunsa Art journalingista, jossa tehdään päiväkirja taiteen keinoin. Raamatusta on keksitty tuunata lukupäiväkirja samalla tyylillä.

– Toisaalta ihmiset ovat tehneet kautta aikain Raamattuun omia merkintöjään ja nostaneet sen marginaaleihin tiettyjä iskusanoja.

Kenelle tällainen työskentely sopii?

– Tämä sopii kaikenikäisille. Meidän aiempien työpajojemme osallistujat ovat olleet 11–90-vuotiaita. Tekemiseen ei liity mitään oikeaa tapaa. Tutkailemme ja ihmettelemme Raamattua yhdessä. Jokainen voi työstää raamatunlauseita omalla tavallaan, vaikka vain alleviivaamalla tai värittämällä niitä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Päiväkirjaa voi myös maalata tai piirtää – Heli Lindroosille se on omatekoista taideterapiaa

Hyvä elämä

Jäljen ei tarvitse olla kaunista, vaan tärkeintä on tekemisen ilo. Kahdeksantoista vuotta kuvapäiväkirjoja tehneen Heli Lindroosin neuvoilla sinäkin pääset alkuun.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.