null Bible journaling antaa luvan piirtää Raamattuun

Bible journalingissa tuunataan Raamattua. Kuva: Lotta Numminen

Bible journalingissa tuunataan Raamattua. Kuva: Lotta Numminen

Hyvä elämä

Bible journaling antaa luvan piirtää Raamattuun

Taiteen ja raamatunluvun yhdistelmä voi auttaa löytämään uusia näkökulmia teksteihin.

Mikä ihmeen bible journaling? Ilmiöstä pääsee nopeasti jyvälle googlaamalla tai käymällä Pinterestissä. Netti on pullollaan kuvia kauniisti kuvitetuista ja koristelluista Raamatun sivuista, joiden leveään marginaaliin on tekstattu raamatunkohtia.

Raamattuun on tehty merkintöjä ennenkin, mutta bible journaling vie homman uudelle tasolle. Valitaan tekstistä itseä puhuttelevia sanoja tai lauseita ja tehdään niistä taidetta kirjoittamalla ja kuvittamalla. Eikä kyse ole vain ison kirjan koristelusta. Samalla voi meditoida ja löytää tekstistä jotain uutta.

Parhaiten tähän puuhaan sopii Raamattu, jossa on leveät marginaalit. Myytävänä on myös suomenkielinen leveämarginaalinen Bible journaling – Uusi testamentti ja psalmit (Suomen Pipliaseura). Ja jos Raamatun sivuille piirtely arveluttaa, voi tärkeät lauseet kirjoittaa ja kuvittaa vaikka erilliseen vihkoon.

Ne, jotka eivät jaksa tai innostu itse tarttumaan toimeen, voivat ihastella netissä muiden aikaansaannoksia. Myös siten voi löytää uusia tuoreita näkökulmia pyhiin teksteihin.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Bible journaling -työpajassa haetaan uutta näkökulmaa Raamattuun taiteen keinoin

Ajankohtaista

Pastori Minttu Haapalainen vetää vantaalaisen Korson seurakunnan kaikenikäisille sopivan työpajan tänä syksynä verkossa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.