null ”Helvetissä on noin 800 000 astetta, mutta taivaassa saa hyvää ruokaa” – Kalevi Helvetin virtuaalinäyttelyssä rutto riivaa New Yorkia, ja kyykäärmeitä kuhisee kaikkialla 

Kalevi Helvetti on Pertti Kurikan pirullinen alter ego, joka pelottelee ihmisiä ja kertoo kauhutarinoita tauluillaan. Kuva  Pekka Elomaa.

Kalevi Helvetti on Pertti Kurikan pirullinen alter ego, joka pelottelee ihmisiä ja kertoo kauhutarinoita tauluillaan. Kuva  Pekka Elomaa.

”Helvetissä on noin 800 000 astetta, mutta taivaassa saa hyvää ruokaa” – Kalevi Helvetin virtuaalinäyttelyssä rutto riivaa New Yorkia, ja kyykäärmeitä kuhisee kaikkialla 

Nyt ollaan lopunajan tunnelmissa. Virtuaalisen kauhunäyttelyn inspiraationa ovat toimineet niin Raamattu kuin vampyyrielokuvat. Myös taiteilija itse piipahtaa näyttelytilassa.

Miten keksit tehdä virtuaalinäyttelyn? 

– Näyttely on kuin teatterinäytelmä, jossa esitän Kalevi Helvettiä. Siellä kerrotaan kauhutarinoita. Se on vähän kuin kauhuleffassa Dracula, jossa vampyyri kuristaa ihmisen kuoliaaksi. Siellä on luurankoja, ruumisarkkuja ja mätäneviä ruumiita.

– Pelottelen näyttelyssä ihmisiä. Ihmiset pelästyisivät, jos näkisivät oikeasti mustavalkoisen hahmon, Kalevi Helvetin.

Kuinka kiinnostuit helvetistä, vampyyreista ja kyykäärmeistä?

– Innostuin Kalevi Helvetti -jutuista, kun lohikäärme käski minun rikkoa hotellihuoneen ikkunan. En tehnyt niin. Vaikka kuinka paholainen käskisi rikkoa, en tee niin. Kenenkään lasia tai autoa ei saa rikkoa. Jos sen tekisin, niin siitä tulisi sitten aika iso maksu.

Pertti Kurikka oli Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen kitaristi. Yhtye ei ole enää toiminnassa. Kuva Kalle Pajamaa.

Pertti Kurikka oli Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen kitaristi. Yhtye ei ole enää toiminnassa. Kuva Kalle Pajamaa.


Millaista helvetissä on?

– Helvetissä on kuumaa, noin 800 000 astetta. Kuka sinne haluaisi mennä? Minä en halua mennä. Siellä on itkua ja hampaiden kiristystä. Kurkkuakin kiristää.

Ketkä päätyvät helvettiin? 

– Sellaiset, jotka ovat tehneet rikoksia. Se ei ole kivaa kenellekään, jos joutuu helvettiin.

Olet ottanut näyttelyysi vaikutteita Raamatusta. Mitä ajattelet Raamatusta? 

– Raamatussa sanotaan, että ne ketkä uskovat Jeesukseen ja Jumalaan, pääsevät taivaaseen. Sinne Taivaan isä valmistelee ihmiselle ihanan kodin. Taivaassa saa hyvää ruokaa.

 

Korjattu 21.12. klo 8.45 kuvaajatiedot.

Kuka on Kalevi Helvetti?

Kalevi Helvetti on Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen kitaristi Pertti Kurikan pirullinen alter ego. Helvetti on performanssitaiteilija, runoilija ja kuvataiteilija. 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: