null ”Kauneimmat joululaulutkin ovat enimmäkseen vanhoja ja tuovat muistoja mieleen” −  yhteislaulutilaisuus sopii Knusbackan museotilalle kuin nenä päähän

Herttoniemen seurakunnan kanttori Kirsi Lemponen (edessä) ja Herttoniemen kartanon intendentti Eva Ahl-Waris kertovat, että yhteislaulutilaisuudessa on tarjolla glögiä ja pipareita. 

Herttoniemen seurakunnan kanttori Kirsi Lemponen (edessä) ja Herttoniemen kartanon intendentti Eva Ahl-Waris kertovat, että yhteislaulutilaisuudessa on tarjolla glögiä ja pipareita. 

Ajankohtaista

”Kauneimmat joululaulutkin ovat enimmäkseen vanhoja ja tuovat muistoja mieleen” −  yhteislaulutilaisuus sopii Knusbackan museotilalle kuin nenä päähän

Herttoniemen kartanon mailla järjestettävä tilaisuus on koronaturvallinen. − Esimerkiksi kaikki vanhukset eivät ole välttämättä osanneet ladata koronapassia Omakannasta.

Sähkölyhtyjen tuike tuo valonpilkahduksen marraskuun synkkään iltaan. Oikeita lyhtyjä ja elävää tulta ei Knusbackan museotilan pihapiiriin saisikaan tuoda.

Tilan puurakennukset ovat lähes parisataa vuotta vanhoja. Ne on siirretty Herttoniemen kartanon maille Sipoon Boxista jo 1920-luvulla.

Tiistaina 7.12. kello 17 lähtien Herttoniemen seurakunta järjestää museopihalla kolmiosaisen Kauneimmat joululaulut -tilaisuuden.

− On hienoa, että museo voi tarjota tilan ihmisten käyttöön ilmaiseksi ja osallistavalla tavalla. Näin saamme kulttuuriperinnön kauniisti käyttöön, sanoo Herttoniemen kartanon intendentti Eva Ahl-Waris.

Alun perin yhteislaulutilaisuus oli tarkoitus järjestää museoalueella jo viime vuonna, mutta koronan takia tilaisuus peruuntui. Eräs tilaisuuden innokkaimmista taustavaikuttajista oli vastikään menehtynyt Herttoniemen seurakunnan pappi Outi Lantto

Herttoniemen seurakunnan kanttori Kirsi Lemponen iloitsee siitä, että laulutapahtuma järjestetään juuri museopihalla.

− Kauneimmat joululaulutkin ovat enimmäkseen vanhoja ja tuovat muistoja mieleen. Ne istuvat tähän ympäristöön oikein hyvin, Lemponen sanoo.

Kanttori Kirsi Lemponen (edessä) ja intendentti Eva Ahl-Waris ovat järjestäneet yhteislaulutilaisuuksia Knusbackan museotilalla myös kesällä. 

Kanttori Kirsi Lemponen (edessä) ja intendentti Eva Ahl-Waris ovat järjestäneet yhteislaulutilaisuuksia Knusbackan museotilalla myös kesällä. 

Perinteikkään ja tunnelmaa huokuvan ympäristön lisäksi ulkona järjestetty yhteislaulutilaisuus on myös koronaturvallinen.

− Nekin, joilla ei ole koronapassia, voivat tulla ainakin tänne. Esimerkiksi kaikki vanhukset eivät ole välttämättä osanneet ladata koronapassia Omakannasta, Lemponen sanoo. 

Hieman yllättäen paljastuu, että sekä Lemponen että Ahl-Waris pitävät samasta Topeliuksen sanoittamasta joululaulusta. Ahl-Waris kuuntelee ja laulaa laulua alkuperäiskielellä ruotsiksi ja Lemponen suomeksi.

− Virsikirjan uusi käännös ei puhuttele niin paljon kuin vanha käännös, mutta En etsi valtaa loistoa sykähdyttää joka kerta, Lemponen kertoo.

Kauneimmat joululaulut 7.12. Knusbackan museotilan pihalla

Klo 17 Lasten kauneimmat joululaulut
Klo 17.45 Kauneimmat joululaulut kansainvälisin lauluin
Klo 18.30 Kauneimmat joululaulut 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Uudet koronarajoitukset vaikuttavat myös pääkaupunkiseudun joulukirkkoihin – 4.12. voimaan astuvien määräysten mukaan jumalanpalveluksiin otetaan vain kolmannes väestä

Ajankohtaista

Koronapassia ei lain mukaan voida uskonnollisessa tilaisuudessa vaatia. Sen sijaan Kauneimpiin joululauluihin pääsee vain sen kanssa.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.