null ”Puput ovat hyviä leikkimään piilosta ja pääsiäisenä niiltä saa suklaata” – Kun Sara Sarasin tulee koulusta, Nacho ja Sipsi pomppivat vastaan

Sara on tehnyt lemmikkipupuilleen Sipsille (kuvassa) ja Nacholle pahvista talon. Illalla puput kuuntelevat Saran kanssa äidin lukeman iltasadun.

Sara on tehnyt lemmikkipupuilleen Sipsille (kuvassa) ja Nacholle pahvista talon. Illalla puput kuuntelevat Saran kanssa äidin lukeman iltasadun.

Hyvä elämä

”Puput ovat hyviä leikkimään piilosta ja pääsiäisenä niiltä saa suklaata” – Kun Sara Sarasin tulee koulusta, Nacho ja Sipsi pomppivat vastaan

Kun lemmikkipupujen kynnet pitää leikata, Sara Sarasin, 8, pitää pupujen silmiä kiinni, ettei niitä pelota.

1. Alakoululainen Sara Sarasin, miksi sinulla on lemmikkeinä pupuja?

– Minulla on kaksi kania, Nacho ja Sipsi (kuvassa). Ne ovat kaksosia. Sain ne viime vuoden lokakuussa syntymäpäivä- ja joululahjaksi. Aluksi ajattelin antaa niille nimeksi Ketsuppi ja Majoneesi.

– Olin jo pitkään halunnut lemmikkiä. Pohdimme äitini kanssa, ottaisimmeko kissan vai pupuja. Päädyimme kaneihin, koska kissa olisi raapinut huonekaluja. Puput ovat purreet vain vähän mattoa ja yhden reiän isoveljeni housuihin. Puput ovat tosi söpöjä ja pehmeitä. Pääsiäisenä ne tuovat suklaata!

2. Mitä puput tykkäävät tehdä kanssasi?

– Kun tulen iltapäivällä koulusta kotiin, Nacho ja Sipsi tulevat haistelemaan sukkiani. Puput ovat tosi hyviä leikkimään piilosta. Ne piiloutuvat sohvan alle, ja minä etsin ne. Toisinaan leikimme hippaa. Kanit juoksevat karkuun ja minä perässä.

– Olen tehnyt pupuille pahvitalon, jossa ne tykkäävät olla. Se on kevyt, joten ne siirtävät sitä paikasta toiseen. Välillä ne syövät sitä. Illalla kun äiti lukee minulle iltasadun, puputkin tulevat kuuntelemaan. Niistä on kiva olla meidän seurassamme.

Kun pupujen pitäisi mennä häkkiin, ne juoksevat karkuun.

3. Mitä pupujen hankkimista aikovan on hyvä tietää?

– Puput eivät tykkää kauheasti siitä, että niitä kannetaan paikasta toiseen, eikä siitä, että niiden korvia silitetään. Kaulan rapsuttamisesta ne pitävät, mutta sitä ei pidä tehdä liian kauan.

– Pupujen kynnet leikataan suurilla saksilla. Kun pupujen kynnet leikataan, niiden silmiä täytyy pitää kiinni, sillä muuten niitä pelottaa. Samalla, kun äitini leikkaa niiden kynnet, minä annan niille porkkanaa.

– Kun pupuja pelottaa, ne tömistelevät takajaloillaan ja tekevät papanoita. Silloin, kun ne ovat iloisia, ne hyppelevät todella korkealle ja räjähtelevät joka paikkaan niin kuin raketit.

4. Onko jokin asia pupujen hoitamisessa yllättänyt sinut?

– Ennen kuin puput tulivat meille, otin selvää niiden hoitamisesta netistä. Puput syövät usein. Ne pitävät heinästä, puun kaarnasta, pelleteistä, salaatista, porkkanasta  ja punajuuresta. Puput eivät osaa paukutella tai röyhtäillä, joten ruuan kanssa pitää olla tarkka. 

– Kun pupujen pitäisi mennä häkkiin, ne juoksevat karkuun. Ne on vaikea saada sinne sisään. Häkissä ne ovat yleensä öisin ja silloin, kun on siivouspäivä.

5. Mikä on sinulle pyhää?

– Kanit, perhe, kaverit, koulu ja minun opettajani.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kissan metsästystaidot tekivät siitä ihmisen ystävän, mutta lemmikkikissan työksi riittää seuranpito

Hyvä elämä

Ihminen voisi oppia kissoilta huolettomuutta ja luottamusta, sanoo pappi Tiina Kaaresvirta, jonka perheessä on kaksi kissaa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.