null Anneli: ”Kaipaan ihmistä rinnalleni” – Seurakunta järjestää pikadeittitapahtuman Espoossa 40–60-vuotiaille

Kauan sitten miehestään eronnut Anneli toivoo löytävänsä sopivan ihmisen rinnalleen. Odottaako uusi rakkaus jo nurkan takana?

Kauan sitten miehestään eronnut Anneli toivoo löytävänsä sopivan ihmisen rinnalleen. Odottaako uusi rakkaus jo nurkan takana?

Ajankohtaista

Anneli: ”Kaipaan ihmistä rinnalleni” – Seurakunta järjestää pikadeittitapahtuman Espoossa 40–60-vuotiaille

Perhetyönohjaaja Outi Wenellin mielestä ennen uuden suhteen aloittamista on tärkeää tutustua itseensä.

Anneli (nimi muutettu) erosi miehestään muutama vuosikymmen sitten. Hän asui tyttärensä kanssa kahdestaan, kunnes tytär muutti opiskelemaan ja valmistuttuaan muualle töihin. Tyttären lähdön jälkeen koti ja elämä tuntuivat entistäkin tyhjemmiltä työstä ja harrastuksista huolimatta. Annelin kaipaus löytää mies rinnalleen kasvoi entisestään.

– Pidän tanssimisesta. Kävin tanssipaikoissa ja toivoin löytäväni sieltä minulle sopivan ihmisen. Sitä kautta tutustuin Reijoon ja Mauriin. Maurin kanssa menimme kihloihin, mutta aika pian annoin sormuksen hänelle takaisin. Olimme liian erilaisia, Anneli kertoo.

– Myöhemmin tapaamani Reijon kanssa oli ihanaa olla. Siitä olisi varmasti tullut jotakin suurempaa, mutta hän menehtyi äkillisesti. Se oli suuri suru.

Tanssiharrastuksen kautta Anneli löysi myös Eskon, josta on tullut vuosien varrella läheinen ja mukava puhelinystävä. Eskon kanssa on kiva jutella puhelimessa kaikenlaisesta, kuten Eskon elämästä nykyisen naisystävän kanssa.

Anneli viihtyi hetken aikaa verkossa treffisivustoilla. Tinderiäkin hän kokeili, mutta se ei ollut hänen juttunsa. Seurakunnan sinkkuilloissakaan ei tärpännyt. Muutama kiva ilta kuitenkin oli isommalla saman henkisellä porukalla.

Toisen ihmisen löytäminen vaatii rohkeutta ja itsensä peliin laittamista. Anneli totesi itselleen, että mitään ei saa, ellei yritä. Rohkeus verkon treffisivustoille liittymiseen syntyi vasta kun Anneli oivalsi, että onhan siellä muitakin kaltaisiani.

– Toivon yhä, että löydän sopivan ihmisen elämääni. Katselen huoltoasemilla kahvittelevia tavallisia miehiä ja mietin, ovatko he vapaita ja miten ihmeessä tutustuisin heihin.

Tällä hetkellä Anneli ei käy treffisivustoilla, ja tanssipaikkoihin hän lähtee harvakseltaan. Pikadeittitapahtumaa hän pitää kiinnostavana mahdollisuutena kohdata uusia ihmisiä.

Perhetyönohjaaja Outi Wenell rohkaisee tutustumaan itseensä ja miettimään, mihin tarvitsee toista ihmistä.

Perhetyönohjaaja Outi Wenell rohkaisee tutustumaan itseensä ja miettimään, mihin tarvitsee toista ihmistä.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta järjestää Kahden kaamokseen -pikadeittitapahtuman Kalajärven kappelissa 22. marraskuuta. Tapahtuma on suunnattu 40–60-vuotiaille naisille ja miehille. Mukaan pääsee 18 etukäteen ilmoittautunutta henkilöä.

Pikadeittitapahtumassa osallistujat ovat mukana nimettöminä ja kertovat itsestään toisille sen verran kuin itse haluavat. Alussa kaikki saavat rintaansa tarran, jossa on oma tunnus, esimerkiksi M5 tai N2.

Naiset asettuvat istumaan väljästi sijoiteltuihin tuoleihin. Jokaisen edessä on tyhjä tuoli miestä varten. Miehet istuvat aina neljän minuutin ajaksi keskustelemaan naisen kanssa, ja sen jälkeen etenevät seuraavan luokse.

Ilta päättyy iltapalaan ja vapaaseen keskusteluun. Sen jälkeen osallistujat voivat jättää oman yhteystietonsa kiinnostavan henkilön tunnuksella varustettuun lokeroon. Yhteystietolapun saanut henkilö päättää, ottaako yhteyttä ja onko hän kiinnostunut toisesta. Tapahtuman järjestäjät suosittelevat, että kaikille vastataan, vaikka vastaus olisikin ystävällisen kielteinen.

Perhetyönohjaaja Outi ­Wenell suosittelee pikadeittitapahtumaa etenkin yksinäisille, jotka kaipaavat ihmistä rinnalleen.

Tutustu ensin itseesi

Ennen uuden suhteen aloittamista Outi ­Wenell suosittelee tutustumaan omaan itseen. Uutta suhdetta haetaan hänen mukaansa usein syvässä kaipauksessa ja paineen alla. Silloin jää vähemmän tilaa rennolle ystävystymiselle. Itsensä kanssa juttuun tulevalla on väljempi ote tutustumiseen.

Seuraavia asioita kannattaa ­pohtia:

• Kuka olet ja miksi olet tällainen?

• Mihin tarvitset toista ihmistä?

• Mitä itse tuot suhteeseen?

• Osaatko kuunnella toista?

• Tunnistatko omat rajasi ja sen, mikä on hyväksi sinulle?

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Antiikin aikana rakkaus rinnastettiin sairauteen – nykylääketiede todistaa, että särkyneeseen sydämeen voi kuolla 

Hyvä elämä

Kirjoissa ja elokuvissa vastoinkäymiset saavat rakkauden roihahtamaan. Todellisuudessa ne voivat särkeä sydämen. Monissa maissa tiettyjen ihmisten avioliitot ovat olleet lailla kiellettyjä.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.