null Arja Yli-Hemmo opettaa suomen kieltä maahanmuuttajille – ”Tämä on antoisa vapaaehtoistyö”

Arja Yli-Hemmo toimii vapaaehtoisena suomen kielen ohjaajana maahanmuuttajille. Ryhmä kokoontuu tiistaiaamuisin Soukan kappelissa.

Arja Yli-Hemmo toimii vapaaehtoisena suomen kielen ohjaajana maahanmuuttajille. Ryhmä kokoontuu tiistaiaamuisin Soukan kappelissa.

Ajankohtaista

Arja Yli-Hemmo opettaa suomen kieltä maahanmuuttajille – ”Tämä on antoisa vapaaehtoistyö”

Seurakunnan vapaaehtoiset auttavat maahanmuuttajia kotoutumaan opettamalla heille suomen kieltä ja käytännön asioita.

Opetat suomen kieltä maahanmuuttajille Soukan kappelilla. Millaista se on, Arja Yli-Hemmo?

– Toimin Soukan kappelilla tiistaiaamuisin kokoontuvassa ryhmässä, jossa on keskimäärin vajaat kymmenen ohjaajaa ja suunnilleen saman verran oppilaita. Mukaan voi tulla silloin, kun itselle sopii ja kokeilla vaikka yhden kerran. Meillä on sekä oppilaita että ohjaajia, jotka ovat viihtyneet täällä useamman vuoden.

– Oppilaamme ovat hyvin eri-ikäisiä ja lukuisia kansallisuuksia edustavia henkilöitä, joista osa puhuu jonkin verran suomea, osa ei lainkaan. Suomen kielen opettaminen voi alkaa esimerkiksi latinalaisten aakkosten opettamisesta. Kaikki tapahtuu aina oppilaan ehdoilla.

Millaisia tavoitteita vapaaehtoispohjalta tapahtuvassa opetuksessa on?

– Haluamme auttaa oppilaita kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja työllistymään. Kielen oppiminen on avainasia. Käymme läpi myös käytännön asioita, miten täällä toimitaan. Esimerkiksi pienten lasten äidit haluavat tietää, kuinka tilataan aika hammaslääkärille.

Mikä sai sinut lähtemään tähän tehtävään?

– Jäätyäni eläkkeelle halusin tehdä jotakin hyödyllistä. Olen ollut vapaaehtoisena ohjaajana Soukan kappelilla kokoontuvassa ryhmässä kahdeksan vuotta. Tämä on hyvin antoisaa ja kivaa vapaaehtoistyötä. Jokainen ohjaaja toimii omista lähtökohdistaan, eikä tehtävään tarvita opettajan koulutusta.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.