null Auta hirmumyrskyn ja tulvan uhreja Mosambikissa ja Zimbabwessa – Helsingin keskustassa se käy helposti keskiviikkona ja torstaina

Helsingin seurakuntien työntekijät Antti Alanen ja Laura Pellikka ovat sonnustautuneet KUA:n liiveihin. Niistä ja keräyslippaista tunnistaa katastrofikeräyksen kerääjät.

Helsingin seurakuntien työntekijät Antti Alanen ja Laura Pellikka ovat sonnustautuneet KUA:n liiveihin. Niistä ja keräyslippaista tunnistaa katastrofikeräyksen kerääjät.

Auta hirmumyrskyn ja tulvan uhreja Mosambikissa ja Zimbabwessa – Helsingin keskustassa se käy helposti keskiviikkona ja torstaina

Helsingin seurakuntien kerääjiä liikkuu ainakin Narinkkatorilla, Kolmen sepän patsaalla ja Hakaniementorilla.

Mosambikissa ja Zimbabwessa riehunut Idai -hirmumyrsky vei mennessään asumukset laajoilta alueilta. Sadat tuhannet ihmiset menettivät käytännössä kaiken. Myrskyä seuranneet rankkasateet ovat aiheuttaneet ennennäkemättömän tulvan, joka on saartanut ihmisiä vesimassojen keskelle.

Kirkon ulkomaanapu on käynnistänyt avustukset ja yhteistyökumppaneidensa kautta auttaa nyt ihmisiä saamaan puhdasta vettä ja ruokaa sekä suojaa katastrofista selviytymiseksi.

Helsingin seurakunnat toteuttavat tämän viikon aikana katastrofikeräyksen, jotta myrskyn tuhojen keskellä olevia ihmisiä voidaan auttaa. Keskiviikkona ja torstaina Helsingin kaduille jalkautuu lipaskerääjiä.

Kirkon ulkomaanavulla on keräyslupa koko maassa, joten kerääjiä on Helsingissä liikkeellä muuallakin.

– Alueella on saatu tarvittavat pelastustoimet alulle. Uutiskuvat tulvien keskeltä pelastetuista ihmisistä ovat pysäyttäneet meidät. Mosambikissa ja Zimbabwessa tarvitaan nyt apua. Yhdessä me pystymme tekemään vaikuttavia asioita, joilla on merkitystä, sanoo seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

– Siksi Helsingin seurakunnat jalkautuvat lipaskeräykseen kaduille. Pystymme näin kanavoimaan helsinkiläisten antaman avun nopeasti eteenpäin. Kirkon ulkomaanavun kautta apu viedään luotettavasti perille.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi