null Diakoni Jaana Makkonen ei pelkää puhua vaikeista asioista

Diakoni Jaana Makkosen vetämässä Mielen hyvinvointi -ryhmässä käsitellään mielenterveyttä ja ihmissuhteita.

Diakoni Jaana Makkosen vetämässä Mielen hyvinvointi -ryhmässä käsitellään mielenterveyttä ja ihmissuhteita.

Diakoni Jaana Makkonen ei pelkää puhua vaikeista asioista

Mielen hyvinvointi -ryhmässä Mikaelinkirkolla käsitellään isoja asioita, kuten läheisyyttä, riippuvuuksia, kuolemaa ja anteeksiantoa. Ryhmässä saa puhua, mutta myös olla hiljaa.

Mielen hyvinvointi -ryhmä kokoontuu koko kevään ajan Mikaelinkirkolla. Diakoni Jaana Makkonen, mitä ryhmässä tapahtuu?

– Ryhmässä käsitellään mielenterveyteen ja ihmissuhteisiin liittyviä asioita. Pidän aluksi pienen alustuksen, jonka jälkeen keskustelemme vapaamuotoisesti päivän aiheesta.

Millaisia aiheita teillä on esillä kevään mittaan?

– Teemat ovat suurimmaksi osaksi ryhmäläisten ehdottamia. Alkuvuonna puhuimme läheisyydestä ja luottamuksesta. Pian esillä on aiheita, joissa käsitellään syvemmin ihmiselämän kipukohtia ja haasteita. Loppukeväästä keskustelemme enemmän yhteiskunnallisista teemoista.

Kenelle tapaamiset on tarkoitettu?

– Tämä joukko aloitti kokoontumiset noin vuosi sitten. Ryhmä on avoin kenelle tahansa mielen hyvinvoinnista kiinnostuneelle. Ryhmässä on mahdollisuus osallistua aktiivisesti yhteiseen keskusteluun tai vain kuunnella, mitä muut puhuvat. Asioita käsitellään luottamuksellisesti ja turvallisesti, minkä vuoksi vaikeitakaan tunteita ja ajatuksia ei tarvitse peitellä.

Mikä kevään teemoista on suosikkiaiheesi ja miksi?

– Vaikea kysymys, mutta sanoisin, että tasa-arvo. Elämme hyvin suorituskeskeisessä yhteiskunnassa, jossa ihmisiä luokitellaan heidän saavutustensa perusteella. Hierarkioiden sijasta tarvitaan viestiä siitä, että jokainen ihminen on aidosti yhtä arvokas. Tästä teemasta puhumme tarkemmin 8. toukokuuta, jolloin aiheena on tasa-arvo.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: