null Puolen tunnin rukoushetkessä pääsee hiljaisuuden avaraan tilaan keskellä Helsinkiä

Paula Heinisuo järjestää kaksikielisiä ekumeenisia rukoushetkiä.

Paula Heinisuo järjestää kaksikielisiä ekumeenisia rukoushetkiä.

Ajankohtaista

Puolen tunnin rukoushetkessä pääsee hiljaisuuden avaraan tilaan keskellä Helsinkiä

Opiskelija Paula Heinisuo järjestää joka maanantai ekumeenisen rukoushetken Tuomiokirkon kryptassa. Siellä lauletaan meditatiivisia Taizé-lauluja.

Mikä on ekumeeninen luottamuksen rukoushetki?

– Se on puolen tunnin mahdollisuus hiljentyä, laulaa Taizé-lauluja ja viettää aikaa rukouksessa. Jokaisessa pienessä laulussa on yksi ajatus ja rukous. Laulua saatetaan toistaa jopa kymmenen kertaa. Pointtina on rukous.

– Laulamme kitarasäestyksellä suomeksi, englanniksi, latinaksi, saksaksi ja ranskaksi. Rukoushetki juonnetaan suomeksi ja englanniksi.

Taizé on Ranskassa sijaitseva ekumeeninen keskus, jonne tehdään nuorten retkiä myös Helsingin seurakunnista. Laulut, hiljaisuus ja kansainvälinen yhteisö vetoavat moniin. Miten sinä olet tutustunut Taizén hengellisyyteen?

– En ole käynyt Taizéssä. Edellinen koordinaattori kyseli viime syksynä teologian opiskelijoiden Facebook-ryhmässä, kuka haluaisi ottaa tämän vapaaehtoistehtävän. Olin muuttanut puoli vuotta aikaisemmin Nokialta Helsinkiin ja kaipasin seurakuntayhteyttä. Olin kyllä ollut mukana muutamissa Taizé-hartauksissa, mutta ei tämä sen tutumpi juttu ollut minulle.

Mitä koordinaattori tekee?

– Meitä on kaksi. Emmi Gongin kanssa vastaamme siitä, että rukoushetkellä on joka kerta vetäjä, tai vedämme sen itse. Porukalla koristamme tilan: kannamme ristin, ikonit, tuohukset, rukousjakkarat ja räsymatot varastosta ja korjaamme pois.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.