null Digiystävä auttaa Olarin kirkolla, kun puhelimen kanssa on vaikeuksia

– Kirkonmäkikahvilassa saa apua digilaitteen käyttöön, Minna Martiskainen vinkkaa. Hän esittelee kännykästään digituki-palvelun uutta valtakunnallista symbolia.

– Kirkonmäkikahvilassa saa apua digilaitteen käyttöön, Minna Martiskainen vinkkaa. Hän esittelee kännykästään digituki-palvelun uutta valtakunnallista symbolia.

Hyvä elämä

Digiystävä auttaa Olarin kirkolla, kun puhelimen kanssa on vaikeuksia

Olarin seurakunta torjuu digisyrjäytymistä käytännön keinoin.

Digiystävä on tavattavissa Kirkonmäkikahvilassa Olarin kirkolla maanantaisin. Mitä hän tekee, diakoniatyöntekijä Minna Martiskainen?

– Hän auttaa niitä, jotka tarvitsevat apua puhelimen käytössä. Miten älypuhelin toimii, kuinka lähetetään tekstiviestejä tai tallennetaan valokuvia? Digiystävä auttaa kaikissa puhelimen käyttöön liittyvissä pulmissa lukuun ottamatta vahvaa tunnistautumista vaativia asioita. Ajanvarausta ei tarvitse tehdä etukäteen.

Onko digiystävä osoittautunut tarpeelliseksi?

– Kyllä. Hän on ollut Kirkonmäkikahvilassa tammikuusta alkaen, ja asiakkaita on riittänyt. Hänen luokseen tulee myös henkilöitä, jotka eivät käy kahvilassa. Digiystävä on seurakunnan vapaaehtoinen, jolla on alan ammatillinen koulutus.

Kohtaatko työssäsi digisyrjäytyneitä henkilöitä?

– Kyllä, ja heitä on tosi paljon. Tilanne selvisi minulle muutama vuosi sitten, kun olin Espoon seurakuntien Digikinkerit-hankkeessa. Sen tavoitteena oli auttaa ikäihmisiä, joiden digisyrjäytymisen taustalla oli hankala taloudellinen tilanne.

– Kun ihminen tarvitsee yhteiskunnan palveluja, yhä useammin häntä kehotetaan menemään nettiin. Ongelma on, että kaikki eivät edes tiedä, mikä netti on tai miten sinne mennään. Palveluja pitää tarjota muillakin tavoilla.

Kirkonmäkikahvilassa voi nyt osallistua Digitaidot-peliin. Mikä se on?

– Se on leikkimielinen korttipeli, jossa etsitään yhdessä toisten kanssa vastauksia esimerkiksi laitteen käyttöön, tiedonhakuun ja turvalliseen netin käyttämiseen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.