null Saapas-työntekijät auttavat espoolaisia nuoria koulujen päätöspäivänä –  ”Pyrimme olemaan lähellä ja nuorten käytettävissä”

Erityisnuorisotyönohjaaja Aura Karjalainen työskentelee Espoon Saappaassa toimialueenaan koko Espoo. Kuvassa myös Saappaan pakettiauto.

Erityisnuorisotyönohjaaja Aura Karjalainen työskentelee Espoon Saappaassa toimialueenaan koko Espoo. Kuvassa myös Saappaan pakettiauto.

Ajankohtaista

Saapas-työntekijät auttavat espoolaisia nuoria koulujen päätöspäivänä –  ”Pyrimme olemaan lähellä ja nuorten käytettävissä”

Kirkon Saapas-päivystäjät liikkuvat nuorten juhlapaikoilla ja tarjoavat turvallista läsnäoloa.

Matalan kynnyksen apua nuorille tarjoavat kirkon Saapas-päivystäjät jalkautuvat nuorten pariin koulujen päätöspäivänä lauantaina 3.6. Espoossa Saapas-ryhmä päivystää nuorten suosimilla juhlapaikoilla, kuten uimarannoilla, urheilukentillä ja koulujen pihoilla.

Toiminnassa on mukana koulutettuja vapaaehtoisia sekä seurakuntien nuorisotyönohjaajia. Espoon Saapas tekee yhteistyötä kaupungin ja muiden alueen toimijoiden kanssa.

Oranssiliivisten päivystäjien tarjoama apu voi olla esimerkiksi moikkailua, kuulumisten vaihtamista tai veden tarjoamista sitä tarvitseville. Leppävaaran seurakunnan erityisnuorisotyönohjaaja Aura Karjalainen luonnehtii toimintaa käsien ja jalkojen teologiaksi.

–  Pyrimme olemaan lähellä ja nuorten käytettävissä, Karjalainen kertoo.

Vapaaehtoiset ovat timanttia ja nuoret vielä mahtavampia.

Saapas-operaatio on merkittävä osa Karjalaisen työnkuvaa. Lisäksi hän tekee työtä autismin kirjolla olevien ja kehitysvammaisten nuorten parissa. Karjalaisen mukaan erityisnuorisotyönohjaajien eli ”erkkareiden” työnkuvat vaihtelevat paljon.

–  Meillä on muuhun nuorisotyöhön verrattuna erityinen mahdollisuus tarttua ajankohtaisiin ilmiöihin, koska säännöllistä toimintaa on vähemmän, Karjalainen sanoo.

Erityisnuorisotyönohjaajan päivää vietetään Erkan nimipäivänä 18.5. – tosin tänä vuonna helatorstain vuoksi etkoillaan jo keskiviikkona 17.5. Päivän tarkoituksena on tehdä toimintaa näkyvämmäksi. Erityisnuorisotyön tavoite on, että kukaan ei jää yksin.

Aura Karjalaisen mielestä työn parhaat puolet vaihtelevat päivittäin siinä missä työnkuvakin, mutta yksi asia pysyy.

–  Vapaaehtoiset ovat timanttia ja nuoret vielä mahtavampia.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Yhteisvastuukeräys 2022 tuotti 2,2 miljoonaa euroa erityisesti nuorten auttamiseen

Ajankohtaista

Viime vuoden keräyskohteena oli pitkittyneen koronapandemian seurauksista kärsineiden lasten ja nuorten auttaminen.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.