null Yhteisvastuukeräys 2022 tuotti 2,2 miljoonaa euroa erityisesti nuorten auttamiseen

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä kerättiin varoja nuorten tukemiseen.

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä kerättiin varoja nuorten tukemiseen.

Ajankohtaista

Yhteisvastuukeräys 2022 tuotti 2,2 miljoonaa euroa erityisesti nuorten auttamiseen

Viime vuoden keräyskohteena oli pitkittyneen koronapandemian seurauksista kärsineiden lasten ja nuorten auttaminen.

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksen tuotti noin 2,2 miljoonaa euroa. Nousua edelliseen keräysvuoteen oli lähes 10 prosenttia. Vuonna 2021 koronapandemia tosin vaikutti keräystuloksiin ja muun muassa Yhteisvastuu-tapahtumien järjestämiseen. Maailman tapahtumat ovat vaikuttaneet keräykseen muutenkin: vuoden 2022 kampanjan käynnistyttyä Yhteisvastuukeräys antoi monin paikoin tilaa Ukrainan sodan uhrien auttamiselle.

Viime vuoden keräyskohteena oli pitkittyneen koronapandemian seurauksista kärsineiden lasten ja nuorten auttaminen. Tuotosta 40 prosenttia jää nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen toiminnan kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi etsivän nuorisotyön Saapas-toiminnan laajentamista uusille paikkakunnalle, kouluihin ja NettiSaapas-toiminnan kehittämistä. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille oman alueen nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

60 prosenttia viime vuoden keräystuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, jonka avulla voidaan auttaa ihmisiä humanitaarisissa katastrofeissa. Sellaisia voivat aiheuttaa poliittiset selkkaukset tai luonnonilmiöt. Kehittyvissä maissa monien lasten ja nuorten koulunkäynti myös keskeytyi koronan vuoksi välillä, kun etäopetukseen tarvittavat välineet ja valmiudet puuttuivat.

Yhteisvastuukeräyksen suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti tulostiedon 23. tammikuuta. Keräyksen tuotto tilitetään huhtikuussa tilintarkastuksen valmistettua. Samaan aikaan julkaistaan seurakunta- ja hiippakuntakohtaiset tulokset Yhteisvastuun verkkosivuilla.

– Olemme kiitollisia niin lahjoittajille kuin keräyksen järjestäneille seurakunnille siitä, että haasteellisista lähtökohdista huolimatta keräystulos ylitti edellisen vuoden tuloksen, sanoo varainhankinnan päällikkö Eija Kilgast Kirkkopalveluista Yhteisvastuukeräyksen tiedotteessa.

Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräyksen kampanja alkaa 5. helmikuuta. Tämänvuotinen Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.