null Espoon seurakunnat aikovat luopua diakonian asumistukitoiminnasta

Ajankohtaista

Espoon seurakunnat aikovat luopua diakonian asumistukitoiminnasta

Seurakunnat luopuvat asunnoista aina sitä mukaa kuin asukas muuttaa pois.

Espoon seurakunnat aikovat vähitellen luopua diakonian tukiasuntotoiminnastaan.

–  Emme enää tee uusia sopimuksia huoneistojen osalta. Sen sijaan nykyisten toiminnan piirissä olevien asukkaiden kanssa pidennämme tarvittaessa vuokrasopimuksia nykyisen käytännön mukaisesti, sanoo Espoon seurakuntien yhteisen seurakuntatyön päällikkö Eero Jokela.

Tähän asti Espoon seurakuntien tukiasuntotoiminta on järjestetty niin, että Espoon Diakoniasäätiö eli Edistia on korvausta vastaan hoitanut seurakuntien omistamien tukiasuntojen tukitoimet. Tämä sopimus Edistian kanssa purkautuu vuoden 2020 loppuun mennessä.

– Vuodesta 2021 alkaen hoidamme itse tukitoimet asukkaille. Edistia ei itse halunnut jatkaa enää tätä yhteistyötä tämän vuoden päätteeksi, koska meillä on vain rajoitetusti tarjolla huoneistoja tukiasuntokäyttöön, Jokela sanoo.

Tällä hetkellä tukiasuntoja on kaksitoista.

Vuodesta 2021 alkaen hoidamme itse tukitoimet asukkaille. – Eero Jokela

– Alun perin nämä asunnot ovat olleet seurakuntien työntekijöiden vuokra-asuntoja. Kun ne aikoinaan ovat jääneet tyhjilleen, niitä on otettu tukiasumiskäyttöön. Ongelma on, että Espoon seurakuntien omistamia vuokra-asuntoja ei alun alkaenkaan ole tekniikaltaan suunniteltu tällaiseen käyttöön, Jokela sanoo.

Taustalla on myös Espoon seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston hiljattainen päätös luopua huonokuntoisista, laajaa peruskorjausta vaativista asunnoista.

Edistialla itsellään on Espoossa ja Kirkkonummella noin 140 vuokra-asuntoa.

 

Juttua korjattu 22.1. klo 13.15. Espoon yhteinen kirkkoneuvosto päätti luopua huonokuntoisista, laajaa peruskorjausta vaativista asunnoista, ei kaikista asunnoistaan.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Espoossa valmistellaan perheneuvonnan muuttamista osin maksulliseksi – syynä on rahapula, koska kaupunki ei enää osallistu toimintaan

Ajankohtaista

Espoon seurakunnat ei ole vielä tehnyt omavastuumaksusta päätöstä, sillä ratkaisu on vaikea. Jos perheneuvonta joutuu sen sijaan vähentämään väkeä, moni espoolainen jää ilman apua.