null Espoonlahden kirkko sai uudet kupariseinät

Espoonlahden kirkkosalin ulkoseinien uusi kuparipinta kiiltää ruskeana vielä reilun vuoden ajan. Ajan kuluessa se hapettuu tummaksi.

Espoonlahden kirkkosalin ulkoseinien uusi kuparipinta kiiltää ruskeana vielä reilun vuoden ajan. Ajan kuluessa se hapettuu tummaksi.

Espoonlahden kirkko sai uudet kupariseinät

Parin vuoden elämä väistötiloissa päättyy Espoonlahden seurakunnassa, kun kirkkorakennuksen remontti valmistuu lähiviikkoina ja kirkko otetaan käyttöön elokuussa.

Remontti Espoonlahden kirkkorakennuksessa valmistuu kesäkuun loppuun mennessä. Varsinainen toiminta käynnistyy elokuun lopulla.

– Toimistotilat valmistuvat ensimmäiseksi, mutta muutto väistötiloista takaisin varsinaisiin tiloihin voidaan aloittaa vasta kirkkosalin valmistuttua, arvioi seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Jorma Jussilainen.

Espoonlahden kirkkosali on ollut käyttökiellossa toukokuusta 2015 lähtien katon rakennevaurion takia. Lisäksi rakennus on kärsinyt kosteus- ja sisäilmaongelmista. Etukäteen hankalaksi arvioitu kirkkosalin katon korjaus oli todellisuudessa ennakoituakin hankalampi urakka.

– Katossa on sekarakenne, jossa on puuta ja terästä sekä laajat lasipinnat. Sellaiset ovat yleensä insinööriteknisesti hankalia ratkaisuja. Korjaukset tehtiin arkkitehtuurin ehdoilla, ja tila näyttää nyt samalta kuin ennen korjaustöitä.

Peruskorjauksen yhteydessä kirkkosalin ulkoseiniin ja kattoon asennettiin uusi kuparipinta. Sisällä rakennuksessa on tehty paljon: keittiö on uudistettu täysin sekä ilmastointi, putket, sähköt ja tietotekniikkaratkaisut on uusittu.

Jussilainen toivoo, että rakennukselle ei tarvitse tehdä isoja korjauksia seuraavaan 50 vuoteen. Pientä huoltoa on kuitenkin tehtävä koko ajan.

Espoonlahden kirkko otetaan käyttöön elokuun viimeisenä viikonloppuna. Espoo-päivänä perjantaina 25.8. kello 21–24 vietetään vihkiyötä, jolloin kirkossa vihitään pareja. Seurakunta tarjoaa vihityille kakkukahvit. Sunnuntaina 27.8. pidetään ensimmäinen messu. Samalla messun alkamisaika muuttuu kymmenestä yhteentoista.

Piispa Tapio Luoma siunaa Espoonlahden kirkon käyttöön ensimmäisen adventtina 3.12.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi