null Espoonlahden vihkiyössä pääsee vihille vaikka keskiyöllä

Espoonlahden juuri remontoidussa kirkossa järjestetään 25.8. vihkiyö. Pastori Jukka Lehden mukaan monet parit ovat kiinnostuneita menemään naimisiin ilman suuria juhlia. Vihkiyö tarjoaa siihen hyvän mahdollisuuden.

Espoonlahden juuri remontoidussa kirkossa järjestetään 25.8. vihkiyö. Pastori Jukka Lehden mukaan monet parit ovat kiinnostuneita menemään naimisiin ilman suuria juhlia. Vihkiyö tarjoaa siihen hyvän mahdollisuuden.

Espoonlahden vihkiyössä pääsee vihille vaikka keskiyöllä

Kirkossa voi mennä naimisiin pienimuotoisesti ilman isoa vierasjoukkoa. Espoonlahden juuri remontoidussa kirkossa järjestetään 25. elokuuta vihkiyö, jolloin pääsee vihille puoleenyöhön asti.

Elokuussa illan hämärtyessä Espoonlahden uudessa kirkkorakennuksessa juhlistetaan rakkautta. Espoo-päivänä 25.8. järjestetään vihkiyö, jolloin pareja vihitään kello 21–24.

Pastori Jukka Lehden mukaan tarkoitus on tarjota vaivaton ja samalla ikimuistoinen tapa mennä naimisiin kirkossa. Seurakunta järjestää vihkiparille ja kymmenelle vieraalle myös kakkukahvit.

Vihkiöitä on toimitettu aiemmin eri puolilla Suomea. Niiden perusteella useat parit ovat kiinnostuneita menemään naimisiin ilman suurta vaivaa, Lehti sanoo.

Samalla vihkiyö tarjoaa tilaisuuden korjata ihmisten ennakkoluuloja kirkollisesta vihkimisestä. Mielikuva isosta häämekosta ja riisin heittelystä kirkon portailla on Lehden kokemuksen mukaan yhä vahva monien mielissä.

– Olen monesti törmännyt ajatukseen, että jos ei halua järjestää suuria prinsessahäitä, mennään maistraatissa naimisiin ja sen jälkeen lähiporukan kanssa syömään. Pienimuotoiset häät ovat mahdolliset myös kirkossa, toki myös muuten kuin vihkiyönä.

Vihkiparin pitää huolehtia ainoastaan ajan varaamisesta vihkimiseen sekä siitä, että heillä on voimassa oleva avioliiton esteiden tutkintatodistus.

Pienimuotoiset häät ovat mahdolliset myös kirkossa, toki myös muuten kuin vihkiyönä."

Vihkiaikoja puoleenyöhön asti

Vihkiyönä vihkiaikoja on tarjolla puolen tunnin välein kello 21 alkaen aina puoleenyöhön. Vihkimisiä suorittaa Lehden lisäksi kirkkoherra Jouni Turtiainen.

– Ihan kuten tavallisestikin vihkimisissä, kaikki parit jotka tulevat, tavataan ja heihin vähän tutustutaan ennen vihkimistä, Lehti kertoo.

Vihkipari voi ottaa mukaansa pienen joukon ystäviä ja muita läheisiä, joiden kanssa istahtaa kahvittelemaan vihkimisen jälkeen.

Vihkiminen tapahtuu kirkkosalissa. Tarvittaessa myös seurakuntasali voidaan ottaa käyttöön. Jos kaikki ajat täyttyvät ja vielä riittäisi kiinnostuneita, kello 24 on varauduttu järjestämään vihkiminen, jossa voi olla useita pareja alttarikaiteella samaan aikaan.

Paitsi että vihkiyö tarjoaa vaivattoman tavan mennä naimisiin, on sen tunnelma erityislaatuinen, kun kynttilät valaisevat kirkkosalia elokuun pimenevässä illassa.

– Oman kokemukseni mukaan jokin vetoaa ihmisten tunteisiin illan hämärässä, Lehti toteaa.

– Pääsiäisen ja jouluyön messut ovat todella suosittuja, ne kun alkavat myöhään. Niissä ehkä herkistytään eri tavalla, hän pohtii.

Espoonlahden kirkko avataan virallisesti toiminnalle sinä viikonloppuna, jona vihkiyö järjestetään. Kirkkosali on ollut katon rakennevaurion vuoksi käyttökiellossa jo yli kaksi vuotta.

Lehti näkee, että vihkiyö on oiva tapa juhlistaa remontin valmistumista sekä Espoo-päivää. Ennen vihkiyötä järjestetään leipämessu, ja lauantaina on vielä vuorossa kirkkoyö.

– Vihkiyö on yksi ensimmäisistä tilaisuuksista, jotka järjestetään Espoonlahden kirkon remontin valmistuttua. Pyritään pitämään talo isosti auki heti alkuun, Lehti toteaa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi