null Pakkaa eväät reppuun ja lähde Pienelle pyhiinvaellukselle Espooseen

Päivi Sutinen otti Päivi Rohkimaisen kanssa haasteen vastaan, ja he suunnittelivat Pienen pyhiinvaelluksen Espooseen. Matkaan lähdetään 5.5. Leppävaaran kirkolta.

Päivi Sutinen otti Päivi Rohkimaisen kanssa haasteen vastaan, ja he suunnittelivat Pienen pyhiinvaelluksen Espooseen. Matkaan lähdetään 5.5. Leppävaaran kirkolta.

Ajankohtaista

Pakkaa eväät reppuun ja lähde Pienelle pyhiinvaellukselle Espooseen

Kevään värit, tuoksut ja lintujen laulu seuraavat Pienelle pyhiinvaellukselle osallistujia. Reitti kulkee kävelyteitä pitkin Leppävaaran viskeestä merenrantamaisemien ja keskuspuiston kautta Espoon tuomiokirkolle.

Pienen pyhiinvaelluksen reitti kulkee viiden kirkon kautta Leppävaarasta Espoon tuomiokirkolle. Mistä on kysymys, Päivi Sutinen?
– Minä ja Päivi Rohkimainen, jotka vastaamme Pienestä pyhiinvaelluksesta, osallistuimme viime syksynä Malmilla pyhiinvaellukselle. Sieltä saimme haasteen järjestää vastaavan myös Espoossa ja Kauniaisissa. Espoossa on vuosien varrella järjestetty monenlaisia pyhiinvaelluksia ja tämä liittynee osaltaan myös niiden ketjuun. Tarkoituksena on kulkea yhdessä kirkolta toiselle välillä levähtäen ja välipalasta nautiskellen. Kauniaisten kirkolla on tarjolla keittoa ja muilla kirkoilla pientä välipalaa.

Millaista maisemaa reitin varrelta löytyy?
– Kuljemme vilkkaan Leppävaaran läpi, mutta enimmäkseen kevyen liikenteen väyliä ja rauhallisia maisemareittejä esimerkiksi Villa Elfvikin ja keskuspuiston kautta.

Onko pyhiinvaellus tarkoitettu vain aktiivisille liikkujille?
– Koko reitin pituus on noin 25 kilometriä, ja se vaelletaan päivän aikana normaalikuntoisen ihmisen kävelyvauhdilla. Ei tämä mikään urheilusuoritus ole.

Voiko osallistua vain osalle reittiä?
– Kyllä. Jokainen kirkonpysähdyspaikka on junan tai metron lähellä. Reitistä voi kulkea sellaisen matkan, jonka oma aikataulu ja jaksaminen sallii. Esimerkiksi Tapiolan ja Olarin väli on vain kolme kilometriä.

Millaisilla varusteilla pyhiinvaellukselle kannattaa lähteä?
– Jaloissa kannattaa olla kengät, joilla on tottunut kävelemään. Sään mukainen vaatetus. Kannattaa varata pieneen reppuun mukaan omat eväät ja juotavaa. Ota oma muki, sillä tarjoamme matkan varrella virvoittavaa viiniä halukkaille.

Osa matkasta kuljetaan hiljaisuudessa. Miksi?
– Ei aina tarvitse keskustella ja olla sosiaalinen. Luvan kanssa voi olla hetken matkaa hiljaa, ja hiljaisuuden hetkinä voi keskittyä kuuntelemaan ympärillään olevia ääniä tai omaa itseään.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kirkon lenkki Vantaalla on mukava tapa osallistua Yhteisvastuukeräykseen

Ajankohtaista

Martinlaaksolainen Eija Weck arvostaa sitä, että kirkko järjestää muutakin toimintaa kuin kirkon penkissä istumista. Liikuntatapahtuman tuotto menee hyvään tarkoitukseen.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.