null Fillarimessu polkaistaan liikkeelle Lapinlahden sairaalapuistossa

Pastori Hannu Varkki saarnaa Fillarimessussa.

Pastori Hannu Varkki saarnaa Fillarimessussa.

Ajankohtaista

Fillarimessu polkaistaan liikkeelle Lapinlahden sairaalapuistossa

Helsingissä järjestetään erityisesti polkupyöräijöille suunnattu jumalanpalvelus. Fillarimessu on samalla Jätkäsaaren kaupunginosaan rakennettavan kappelin toiminnan ensimmäisiä merkkejä.

Helsinkiläisten teemamessujen sarja saa jatkoa. Lapinlahden sairaalapuistossa vietetään syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina 3.9. Fillarimessu. Sitä edeltää Töölönlahden kautta pyöräiltävä fillarivaellus. Sen aikana muuan muassa pysähdytään lyhyesti rukoilemaan ja lukemaan psalmi. 

Jumalanpalvelukseen saa osallistua polkupyörättäkin saapumalla suoraan entisen sairaalan Hietaniemen hautausmaata vastapäistä rantaa vierustavalle nurmikentälle. Fillarimessussa saarnaa pastori Hannu Varkki. Evankeliumeista ei hänen mukaansa löydy suoraa ilmoitusta pyöräilystä, mutta yhdistäviä teemoja toki löytyy.

– Evankeliumi kutsuu liikkeelle ja polkupyörävaellus taas symbolisoi mahdollisuutta löytää uudenlainen näkökulma omalle taipaleelleen.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Tuomiokirkkoseurakunta järjestää Fillarimessun, mutta Varkki arvelee, että jossain todennäköisesti ajan saatossa on ollut vastaavanlainen tilaisuus. 

Pyöräilevälle pastorille kyseessä on mieleinen työtehtävä.

– Olen rakastanut pyöräilyä pienestä pitäen. Lapsuuden kodissani ei ollut autoa, joten fillari oli tarpeen. Pyöräily on myös osa lintubongausharrastustani. Lisäksi parin vuoden ajan olen käyttänyt keskustasta löytyviä kaupunkipyöriä.

Ulkoilmassa järjestettävän messun jälkeen vietetään entisen sairaalan puistossa kirkkokahvien sijaan piknikiä. Kiinnostuneille on varattu myös mahdollisuus tutustua Lapinlahden historiaan sekä saunoa ja uida. 

Fillarimessu on samalla Jätkäsaaren kaupunginosaan rakennettavan kappelin toiminnan ensimmäisiä merkkejä. Tuomiokirkkoseurakunta on viritellyt toimintaansa järjestämällä ideapajoja, joissa asukkaiden kanssa on ideoitu, miten uuden kappelin tilaratkaisut ja toiminta voisivat palvella jätkäsaarelaisten ja ruoholahtelaisten tarpeita parhaiten ja syntyisi toimiva yhteisö.

Toista video

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Uutta Suomenlinnassa: pyörätaksi kyyditsee suosikkisaarella

Hyvä elämä Toimittaja

Jos sää yllättää, jalat väsyvät tai piknik-kori painaa liikaa, avuksi voi tilata modernin riksan. Huomio on taattu.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.