null Pyhän Laurin kirkolta saa nyt kulkupelikseen lainafillarin

Pyhän Laurin kirkon edestä voi hakea polkupyörän lainaan ja lähteä tutustumaan vaikka lähiympäristöön.

Pyhän Laurin kirkon edestä voi hakea polkupyörän lainaan ja lähteä tutustumaan vaikka lähiympäristöön.

Ajankohtaista

Pyhän Laurin kirkolta saa nyt kulkupelikseen lainafillarin

Vantaan kaupunki, Vantaan seurakunnat ja BRQ Vantaa -festivaali tarjoavat 100 lainapolkupyörää, joilla pääsee tutustumaan kaupunkiin.

Myös Vantaaseen pääsee nyt tutustumaan lainafillarin selässä. Vantaan kaupunki, Vantaan seurakunnat ja barokkimusiikkifestivaali BRQ Vantaa tarjoavat käyttöön 100 polkupyörää, joita voi lainata ilmaiseksi. Lukon aukaisevan koodin saa tekstiviestillä. Lainauspisteissä on ohjeet pyörän lainaamiseen ja pyörissä on myös QR-koodi, joka vie kaupungin nettisivuille.

Polkupyörät eivät ole ihan uusinta mallia vaan käytettyjä ja kunnostettuja pyöriä, jotka kaupunki on vuokrannut kierrätyskeskuksesta.

– 70 prosenttia pyöristä on niin sanottuja mummopyöriä, naisten mallia. 30 prosenttia pyöristä on miesten korkeatankoisia pyöriä, 100 kesäfillaria projektipäällikkö Janne Mörttinen kertoo.

Polkupyörän voi hakea käyttöönsä joko Muuntamosta Tikkurilasta (Asematie 3B) tai Pyhän Laurin kirkon edestä ja palauttaa jompaankumpaan paikkaan viimeistään päivän päätteeksi.

Vantaan seurakuntien viestintäpäällikön Meri-Anna Hintsalan mukaan lainafillareilla tuetaan matkailua ja tapahtumia Vantaalla. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi silloin, kun Pyhän Laurin kirkolla vietetään reformaation merkkivuoden juhlia, on Pyhän Laurin vaellus, Helsingan keskiaikapäivät ja Lutherin pidot. Elokuussa järjestetään myös Vantaan BRQ-festivaali. Pyörällä voi tutustua vaikka Helsingin pitäjän kirkonkylään tai kauniisiin jokivarsireitteihin.

– Pyörät mahdollistavat myös hartauden harjoittamisen luonnossa, Hintsala vinkkaa.

Ehdotuksia pidemmiksi pyöräilyreiteiksi Vantaalla on kaupungin nettisivuilla.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Fillarimessu polkaistaan liikkeelle Lapinlahden sairaalapuistossa

Ajankohtaista

Helsingissä järjestetään erityisesti polkupyöräijöille suunnattu jumalanpalvelus. Fillarimessu on samalla Jätkäsaaren kaupunginosaan rakennettavan kappelin toiminnan ensimmäisiä merkkejä.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.