null Latinalaisrytmejä voi tanssia myös gospelin hengessä

Gospellattareita vetävän Mari Chaulagain mukaan tanssi ja liikkuminen ovat luonnollinen osa ihmisen hengellisyyttä.

Gospellattareita vetävän Mari Chaulagain mukaan tanssi ja liikkuminen ovat luonnollinen osa ihmisen hengellisyyttä.

Latinalaisrytmejä voi tanssia myös gospelin hengessä

Vantaan Ilolassa pidettävät tanssitunnit eivät ole niin suoritus- ja ulkonäkökeskeisiä kuin monet lattaritunnit.

Tikkurilan seurakunnan lähetystyön ja kansainvälisen työn sihteeri Mari Chaulagai, vedät 4.9. alkaen Gospellattareita Ilolan seurakuntatalolla. Millä tavalla ne eroavat tavallisista lattaritunneista?

– Tunneilla tanssitaan erilaisia latinalaisia tansseja kristillisten lattarirytmien tahdissa. Lisäksi on alku- ja loppurukoukset. Gospellattarien ajatuksena on, etteivät ne ole niin suoritus- ja ulkonäkökeskeisiä kuin monet lattaritunnit, vaan armollisia ja voimauttavia.

Miksi lattaritunteihin on otettu kristillinen näkökulma?

– Koska meidät on luotu kehollisiksi ja koska tanssi ja liikkuminen ovat luonnollinen osa ihmisen hengellisyyttä. Tampereen Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys aloitti Gospellattarit kymmenen vuotta sitten, ja ne ovat nyt levinneet ympäri Suomea.

– Vedin viime keväänä Ilolassa Gospellattarilauantain. Se herätti niin paljon innostusta, että päätimme kokeilla Gospellattareita nyt useampana iltana.

Kenelle Gospellattarit on tarkoitettu?

– Kaikenikäisille ja -kokoisille naisille, jotka haluavat nauttia liikunnan ilosta. Kyseessä ovat normaalit tanssitreenit, mutta tunneilla voi liikkua oman kunnon ja fiiliksen mukaan. Kertamaksu on viisi euroa, ja tulot menevät maailman konfliktialueiden naisten rauhantyöhön Tasauskeräyksen kautta.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi