null Vantaalla aloittaa vertaisryhmä syövästä selviytyneille

Ajankohtaista

Vantaalla aloittaa vertaisryhmä syövästä selviytyneille

Hämeenkylän kirkolla alkavassa vertaistukiryhmässä käsitellään syövästä selviytymistä kirjoittamalla, kertomalla ja kuvallisella ilmaisulla.

Tutkija-opettaja Katja Hyry, kenelle Muutoksesta minuksi -kurssi on tarkoitettu?

– Kurssi on tarkoitettu syövän sairastaneille, jotka kokevat tarvetta pysähtyä koetun ääreen ja kysyä, kuka nyt olen. Tarkoituksena on tarjota osallistujille turvalliset puitteet käsitellä koettua sanoin, ilman sanoja ja kuvin. Tämä on seurakunnan ja syöpäyhdistyksen yhteinen kurssi.

Mitä kurssilla tehdään?

– Vedämme kurssia vuorotellen taidepedagogi Annukka Mikkolan kanssa. Minun vuoroillani koettua käsitellään kirjoittamalla ja kertomalla. Annukan vuoroilla aihetta käsitellään taideterapeuttisin menetelmin, jolloin keskiössä on kuvallinen ilmaisu.

Miksi ohjaat tällä kurssilla?

– Olen ohjannut monenlaisia ryhmiä ja kouluttanut yliopistolla elämänhistoriallisesta kerronnasta. Olen itse sairastanut syövän ja kirjoittanut sairauskokemuksestani. Tiedän, miten suuri merkitys vertaistuella voi olla toipumisessa.

Mikä tavoite kurssilla on?

– Tavoitteena on löytää voimavaroja arkeen ja uusia näkökulmia koettuun sairauteen. Kurssi antaa välineitä löytää oma sanallinen tai kuvallinen kieli, jolla voi ilmaista koettua ja käsitellä tunteita. Muutoksen jälkeen elämä on erilaista, mutta se jatkuu.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Latinalaisrytmejä voi tanssia myös gospelin hengessä

Ajankohtaista

Vantaan Ilolassa pidettävät tanssitunnit eivät ole niin suoritus- ja ulkonäkökeskeisiä kuin monet lattaritunnit.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.