null Gräsan uurnalehto Olarissa remontoidaan 1,5 miljoonalla eurolla

Gräsan uurnalehdon alueelle Olarin kirkon viereen istutetaan 7 700 monivuotista kasvia. 

Gräsan uurnalehdon alueelle Olarin kirkon viereen istutetaan 7 700 monivuotista kasvia. 

Ajankohtaista

Gräsan uurnalehto Olarissa remontoidaan 1,5 miljoonalla eurolla

Työt kestävät lokakuun 2020 loppuun, mutta uurnalehdon toimintaa ei keskeytetä.

Olarin kirkon vieressä Espoossa sijaitsevan Gräsan uurnalehdon perusparannustyöt alkavat maanantaina 15. kesäkuuta. Uurnalehdon käytävien jyrkimpiin kohtiin asennetaan uusia kaiteita kulkemisen helpottamiseksi, ja kunnostusalueelle rakennetaan muun muassa automaattinen kastelujärjestelmä. Töiden on arvioitu kestävän viisi kuukautta. Remontista huolimatta uurnat lasketaan tavalliseen tapaan, ja omaiset voivat muutenkin vierailla haudoilla.
– Perusparannustöiden vuoksi kulkuyhteys parkkipaikalta uurnalehtoon voi vaihtua viikoittain. Väliaikaisten kulkureittien merkkinä on opasteita ja valkoisia aitoja. Neuvoa kulkemiseen voi myös kysyä paikan päällä olevilta urakoitsijan ja hautausmaan työntekijöiltä, sanoo Espoon seurakuntien hankeinsinööri Mika Heimala.

Vuonna 2001 uurnalehto palkittiin Vihervuoden mitalilla korkeatasoisesta ja esteettisesti viimeistellystä toteutuksestaan.

Osa kasveista istutetaan keväällä 2021.
– Alueelle istutetaan muun muassa 7 700 monivuotista kasvia, Heimala kertoo.
Gräsan uurnalehto otettiin käyttöön 1996. Perusparannuksen kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa. Gräsan uurnalehto on tunnettu ympäristötaiteen ja puutarhasuunnittelun yhdistämisestä. Vuonna 2001 uurnalehto palkittiin Vihervuoden mitalilla korkeatasoisesta ja esteettisesti viimeistellystä toteutuksestaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.