null Gurun opissa: Kulkeeko Henki?

Gurun opissa: Kulkeeko Henki?

Hiljaiset huokauksesi ovat Pyhän Hengen tuulahduksia.

Sateen jälkeen ilma tuntuu raikkaalta. Voin aistia koivun lehtien tuoksun. Katselen keltaisena loistavaa voikukkaniittyä. Kevään henki on helluntain, elämän antajan henki.

Luen vanhaa helluntairukousta: ”Tule, Pyhä Henki, ja lähetä taivaallisen valosi säteily. Tule, köyhien Isä. Tule, lahjain antaja. Tule sydänten valo, sinä paras lohduttaja, sielun suloinen vieras ja lämpö.” Hengen tuulahdusta sisimpäni kaipaakin.

Pyhää Henkeä ei voi vangita. Kuten tuuli se puhaltaa, missä tahtoo.

Jeesuksen oppilaat saivat ensimmäisenä helluntaina Pyhän Hengen lahjan. He olivat täynnä odotusta, mutta se, mitä he kokivat, yllätti heidät.

He vapautuivat totunnaisista ajatustavoistaan. Jokin uusi oivallus heräsi heissä, ja elämä avautui heille uudessa valossa. Kaikki, mitä he muistivat Jeesuksesta ja mitä he olivat hänen kanssaan kokeneet, sai uuden merkityksen.

Jumala kaipaa luotujaan ja haluaa koskettaa jokaista ainutlaatuisella tavalla.

Siellä, missä ihminen ikinä rukoileekaan, tapahtuu jotain samaa. Paratiisin henki tuulahtaa hänen sydämeensä. Maan tomusta luotu ihminen herää eloon, kun Jumalan henkäys koskettaa häntä. Henki herättää sammuneen uskon.

Jumala kaipaa luotujaan ja haluaa koskettaa jokaista ainutlaatuisella tavalla. Henki ei sulje ketään yhteen muottiin. Henki tekee kaiken uudeksi ja omaperäiseksi ja kokoaa kaikki silti yhteen.

Kaikki kristityt ovat pneumaatikkoja, hengen kantajia. Jo kastejuhlassa puolestasi rukoiltiin ja jo kasteessa sait Pyhän Hengen lahjan. Rukous muistuttaa sinua siitä.

Se, että käännyt Jumalan puoleen ja alat rukoilla, on jo Jumalan oman Hengen rukousta sinussa. Jo ennen kuin aavistitkaan, joku sisälläsi rukoili ja kutsui sinua mukaansa.

Rukous on havahtumista. Se on tietoiseksi tulemista siitä hiljaisesta huokauksesta, joka sinussa kaiken aikaa kurottaa Jumalan puoleen. Vaikka tietoisetkin rukouksesi olisivat vain hiljaisia huokauksia, ne ovat Pyhän Hengen tuulahduksia, joissa Jumala kutsuu sinua jakamaan läsnäolonsa juuri siinä hetkessä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Ei tarvitse kuin rakastaa

Hengellisyys

Jeesus ei jätä yksin satutettuja, pelokkaita ja elämän kolhimia.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.