null Hämeenkylän kirkon adventtitapahtuma katkaisee syksyn ankeuden

Marja-Leena Suutari on tehnyt vuosien varrella paljon käsitöitä.

Marja-Leena Suutari on tehnyt vuosien varrella paljon käsitöitä.

Ajankohtaista

Hämeenkylän kirkon adventtitapahtuma katkaisee syksyn ankeuden

Päivä alkaa perhekirkolla ja jatkuu joulupuurolla ja musiikilla. Myyjäisistä voi ostaa kotitekoisia käsitöitä ja leivonnaisia lähetystyön hyväksi.

Eläkeläinen Marja-Leena Suutari, mitä Tansania, Indonesia, Thaimaa ja Azerbaidzhan tuovat mieleesi?

– Ystäväni olivat 1990-luvulla lähetystyössä näissä maissa. Kävin heitä siellä tapaamassa ja opin tuntemaan ja ymmärtämään, mitä lähetystyö on. Muistot matkoilta antavat minulle intoa ja kimmoketta käydä lähetyspiirissä ja tehdä asioita lähetystyön hyväksi.

Miten lähetyspiiri liittyy Hämeenkylän kirkolla järjestettävään adventtitapahtumaan?

– Me lähetyspiiriläiset teemme adventtitapahtuman myyjäisiin käsitöitä ja leivonnaisia. Tuotteista saadut rahat menevät lähetystyön hyväksi. Aiempina vuosina erityisesti leivonnaiset ovat aina menneet hyvin kaupaksi. Valitettavasti minä en sairauden takia pysty enää tekemään käsitöitä. Sanoinkin, että taitaa olla minun käsityöni tehty. Minulle vastattiin, että kyllä sinä niitä olet vuosien varrella tehnytkin.

– Me piiriläiset alamme olla jo vanhoja, eikä uusia jäseniä ole tullut. Olen varmaan piirin toiseksi nuorin, ja minäkin olen jo 71-vuotias.

Menetkö silti adventtitapahtumaan?

– Menemme laittamaan lauantaina pöydät valmiiksi paikoilleen ja myytävät esille. Sunnuntaina olen muiden piiriläisten kanssa adventtitapahtumassa myymässä. Adventtitapahtuma valmistaa joulun tuntuun ja katkaisee aika kivasti syksyn ankeuden.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vähävaraisten lapsille kerätään toivelahjoja – kuka vain voi ryhtyä joulupukiksi Rakenna joulupuu -keräyksessä

Ajankohtaista

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 3.12. pääkaupunkiseudun kirkkoihin ja seurakuntakeskuksiin kohoaa joulukuusia, joiden oksilla roikkuu lahjatoiveita. Ilona lahjoittaa paketin joka vuosi.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.