null Helpot ristiäiset onnistuvat Kastepäivässä – seurakunta tarjoaa täytekakkukahvit Espoossa

– Kasteessa lapsi liitetään Jumalan perheväkeen ja seurakuntaan. Kaste on sakramentti eli armon väline, sanoo pastori Jukka Lehti.

– Kasteessa lapsi liitetään Jumalan perheväkeen ja seurakuntaan. Kaste on sakramentti eli armon väline, sanoo pastori Jukka Lehti.

Ajankohtaista

Helpot ristiäiset onnistuvat Kastepäivässä – seurakunta tarjoaa täytekakkukahvit Espoossa

Seurakunnasta saa tarvittaessa kastemekon lainaan.

Mikkelinpäivänä 3.10. Espoonlahden seurakunnassa on Kastepäivä. Mikä se on, pastori Jukka Lehti?

– Silloin lapsi voidaan kastaa matalalla kynnyksellä ilman stressiä ja ilmaiseksi. Ristiäisiä pidetään Soukan kappelissa, Mäntykappelissa ja Kaskikappelissa. Papin lisäksi paikalla on kanttori, joka huolehtii musiikista.

– Osallistumista ei ole rajattu mitenkään. Lapsen voi tuoda kastettavaksi, vaikka asuisi muualla kuin Espoonlahdessa. Kastemekon saa tarvittaessa lainaksi seurakunnalta.

Voiko koko juhlan viettää kappelilla?

– Kyllä voi. Seurakunta tarjoaa Kastepäivään osallistuville oman juhlatilan ja siellä täytekakkukahvit noin kymmenelle henkilölle. Jokaiselle tilaisuudelle varataan noin kaksi tuntia.

Onko kaste vauvan nimenantotilaisuus?

– Ei ole. Vanhemmat antavat nimen lapselleen. Kasteella on toisenlainen ulottuvuus. Silloin lapsi liitetään Jumalan perheväkeen ja seurakuntaan. Kaste on sakramentti eli armon väline. Joskus törmään esimerkiksi rippikoulussa virheelliseen käsitykseen, että ristiäisissä pappi päättää lapsen nimen. Näin ei ole.

Entä, jos toinen vanhemmista ei ole seurakunnan jäsen tai kummeja ei löydy riittävästi?

– Riittää, että toinen vanhemmista on seurakunnan jäsen. Kummeja tarvitaan kaksi, ja heidän pitää olla kastettuja ja konfirmoituja. Kirkkoherran suostumuksella yksikin kummi riittää.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.